Gær boller med ymer opskrifter

Hvide fødselsdagsboller

Hvide fødselsdagsboller

gær. Imens varmer du ovnen op og pensler bollernemed æg, kaffe, ymer eller lign. Derfor blev der selvfølgelig lavet sådan nogle i forbindelse med Silas’ fødselsdag og fejring af denne i børnehaven
Solskinsbrød med krydderurter

Solskinsbrød med krydderurter

Rør gær ud i vand og ymer. Dyp dem i en dyb tallerken med vand og tryk dem ned i det valgte pynt. Fordel pølserne rundt om bollen og tryk dem forsigtigt strålen sammen med bollen
Valnøddeboller

Valnøddeboller

Rør gæren ud i vandet og tilsæt ymer, olie, salt og hakkede nødder. gær. Virkelig velsmagende boller, både til morgenmad med smør og ost og med f
Gulerodsboller

Gulerodsboller

speltmel  eller hvedemelGæren opløses i væsken. Dejlige bløde bollermed en god krumme og en god smagca
Grove hveder - lidt forsinkede

Grove hveder - lidt forsinkede

Rør gæren ud heri. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande og lad dem efterhæve over damp i ca. Tilsæt ymeren
Kærnemælksboller

Kærnemælksboller

Smuldre gæren og rør den ud i den lune kærnemælk. Bløde kærnemælksboller drysset med mel. Det smager så dejligt med en nybagt bolle
Kerneboller

Kerneboller

Smuldre gæren og rør den ud i lunken vand. Fuldkornsbollermed skårne rugkerner. Rør ymer og mælken i (det må ikke være for koldt, så lun eventuelt mælken i mikroovnen)
Pita brød

Pita brød

Bland den stuetempereret ymermed vand, gær, salt og sesam. Lad gæren opløse helt deri. 1 dl ymer 3,5 %. 20 gram gær. Del derefter dejen i 8 lige store boller. Rul bollerne ud til pitabrød størrelse og lad dem efterhæve ved stuetemperatur i 30 minutter. 8 stk 1 dl ymer 3,5 %. 20 gram gær

Opskrift: Fastelavnsboller

Bland det sammen medgærblandingen. Rør gæren ud i mælken. Fold bollerne sammen over fyldet (tag fat i hjørnerne), og læg bollernemed folderne nedad

Softkerneboller

Kontroller at blandingen ikke er for varm, før du tilsætter gæren. , før de pensles med æg. , hvorefter den formes til boller

Opskrift: Fastelavnsboller

Bland det sammen medgærblandingen. Rør gæren ud i mælken. Fold bollerne sammen over fyldet (tag fat i hjørnerne), og læg bollernemed folderne nedad

Nemme 5-kornsboller med gulelrødder, squash eller æble

Supplér evt med lidt mere hvedemel. Sund fornuft med Sundfokus. Nemme og lækre 5-kornsboller som har en god balance mellem at være fine og grove. 25 boller. 1,5 dl A38 natural/Ymer. 50 g gær. Gæren opløses i mælken og det røres i 5-kornsblandingen. 1 time og formes herefter til boller. Lad dem efterhæve 20 minutter, hvorefter de pensles med vand eller mælk. 25 boller. 1,5 dl A38 natural/Ymer. 50 g gær

Havreburgerboller

Rør gær ud i vand, tilsæt ymer, havregryn, salt, olie og det meste af melet. Brug meget mindre gær (ca