Rør gæret ud i det lunkne mælk og vand. Tilsæt æg og en smule mel inden salt og sukker hældes ved. Derfor spekulerede jeg lidt i bollerne og bestemte mig for gammeldags, hvide boller – men gerne så bløde, store og luftige som muligt
Opløs gæren i vandet, og tilsæt herefter alle ingredienserne, undtagen melet, og bland godt sammen. Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn og fintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får
længere tid, da det afhænger af temperaturen på melet og gær-blandingen) til dejen har dobbelt størrelse, sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen
Den vigtigste huskeregel, når man laver en gærdej er, at den skal æltes tilstrækkeligt, om så din røremaskine skal hoppe og danse eller om du skal træne dine armmuskler ekstra meget
Når væsken er lillefingervarm, røres gæren ud i væsken. Smelt først smørret, og bland det med mælken. Rør herefter chokoladen i, inden du tilsætter hvedemelet lidt af gangen
Hæld derefter mælken over i en skål og tilføj gæren. Rør rundt til gæren er fuldstændig opløst. En gang imellem skal der dog også være plads til at lave den helt fra bunden - og fortvivl ej - det er nu en tand mere smagfuldt
Start med at lave kanelsnegledejen ved at lune mælk til lillefingervarme og røre gæren ud heri. Tilsæt æg, sukker, salt og ælt hvedemelet i lidt ad gangen
I en skål røres gæren ud i den lune mælk, tilsæt salt, sukker. Tilsæt mel, æg og revet gulerod. Det er også en god anledning til at få tømt nogle af mel og kerne poserne – altså en ren win – win
Opløs gæren i den lune mælk. Men engang imellem får man – jeg gør i hvert fald – bare sådan lyst til boller, og så må de gerne være nemme og hurtige at gå til