Gammeldags oksesteg opskrifter

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Tykkam – den gammeldagsoksesteg. Den, der skal steges langsomt i gryde, til den bliver mør og lækker. Krydret med enebær for skarphed, hyldeblomstsaft for krydret sødme, lidt bacon for det røgede, laurbærblade og peberkorn – og med tilbehør fra haven
Rødløgskompot i ovn med enebær

Rødløgskompot i ovn med enebær

Til en gammeldagsoksesteg ville de også passe godt. Juleresterne skal bruges. Og julerester kan man vel godt kalde den sjat portvin, der var tilbage i flasken
Biksemad med Spejlæg og Rødbeder

Biksemad med Spejlæg og Rødbeder

Det allerbedste jeg ved, når jeg har haft gæster til en eller anden form for steg (oksesteg, svinekam eller endda helstegt kylling), er at lave en god gammeldags omgang biksemad med spejlæg og masser af rødbeder
Simret oksegrydesteg på italiensk

Simret oksegrydesteg på italiensk

Her er det en lille grydesteg – et stykke snøret tykkam af den slags, man normalt bruger til gammeldags, grydestegt oksesteg – der er tilberedt på bedste, toscanske vis, og hvis du har lyst til at prøve det samme, kommer opskriften her
Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Jeg havde fået en vild lyst ti gammeldagsoksesteg og havde fået på hjernen at den skulle laves i min romertopf eller stegeso (herre grimt navn
Nytårsmenu / Godt nytår

Nytårsmenu / Godt nytår

_____Første forretKammusling med glaskål og ærterAnden forretLøgconsommé med røget helleflynder, blødkogt æg og fritterede løgringeMellemretChampagnegranitéFørste hovedretJomfruhummer og fritteret torsk med champagnesauce og ræddikesalatAnden hovedretGammeldagsoksesteg med katoffelterrine og selleripuré med ramsløgDessertPistaciecreme med pistaciekaramel og vanilleis_____Kammusling med glaskål og ærter4 kammuslinger1/2 glaskålÆrterÆrtemayonaiseOlivenolieDildFrys kammulingerne (eller køb dem frosne) og snit de frosne muslinger i tynde skiver på mandolinjern. Gammeldagsoksesteg med kartoffelterrine og selleripure med ramsløg(eller slet og ret "kagetallerkenen")1/2 kg oksebrystFrisk timianSaltPeberGnid kødet med salt, peber og timian, stil i ovnfast fad dækket med film og tilbered i ovnen i 12-14 timer ved 65 grader
Grydestegt oksemellemskært

Grydestegt oksemellemskært

Stegen er vel egentligt også det man kalder gammeldagsoksesteg. Med meget begrænset arbejdstid, men lang simretid kan man fremtrylle denne meget skønne, meget møre steg
Udskæring - Okse Tykkam

Udskæring - Okse Tykkam

Kødet anvendes ofte til Gammeldagsoksesteg, hvor man lader den simre i 2-3 timer og servere den med Peberrodssovs, Skysovs osv

Kanin-steg i römertopf

Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille. Langtidsstegt kanin. Gnid den rensede kanin i havsalt og peber fra kværn, og kom baconskiver rundt om

Stegt flæsk i ovn m/ persillesovs

Gammeldagsoksesteg i Römertopf & Kartoffelmos m/persille 1 tsk. En klassiker jeg aldrig bliver træt af, og som kun bliver bedre af at bruge økologisk kød, det smager bare af mere