Glutenfri mørkt rugbrød opskrifter

Glutenfri rugbrød

Glutenfri rugbrød

Jeg prøver at eksperimentere med forskellige opskrifter på glutenfrirugbrød og har afprøvet denne opskrift som jeg har sammensat af forskellige glutenfri meltyper samt forskellige kerner
Glutenfri "rugbrød" med sorte ris

Glutenfri "rugbrød" med sorte ris

Vi har besluttet at prøve at spise glutenfrit i den kommende tid for at se, om det vil give effekt på symptomer, som kan være cøliaki
Groft glutenfri rugbrød

Groft glutenfri rugbrød

Jeg er kommet rigtig godt igang med at eksperimentere med at bage groft glutenfrirugbrød og prøver mig frem med forskellige kerner, frø og melsorter, som alle er glutenfrie
Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Jeg bruger carob til at give brødet den mørke farve, som vi forbinder med rugbrød. Det kan svinge en del, hvor meget mel der skal bruges, det kommer især an på, hvilken type mel der bruges Dejen skal ikke være flydende, men minde om en almindelig rugbrødsdej
Lækkert luftigt og glutenfri grovbrød

Lækkert luftigt og glutenfri grovbrød

Jeg har valgt at bage det mørkt så det minder om rugbrød. Mit glutenfrie brød er fyldt med sunde økologiske råvarer, det er groft og kan bages lys eller mørkt
Proteinboller

Proteinboller

Det får det glutenfrie "rugbrød" til at have den rigtige mørke farve. i glutenfrie opskrifter netop for at give brødet farve
Rustikt og groft glutenfrit brød

Rustikt og groft glutenfrit brød

Jeg er løbet tør for glutenfritrugbrød som jeg ellers altid plejer at have et lager af i fryseren. Det kan sagtens erstatte rugbrød men også bruges som madbrød til suppe eller en gryderet
Fuldkorn – skal – eller skal ikke?

Fuldkorn – skal – eller skal ikke?

Den særlige fokus på gluten (som egentlig er et protein) har bla gjort at mange bevidst betaler dyrt for glutenfrie produkter (som altså ikke er defineret som fuldkorn og dermed ikke har disse mængder af vitaminer og mineraler), uden at være diagnosticeret med cøliaki eller glutenintolerence
Kostplanen

Kostplanen

En lille skål glutenfri havregryn med rismælk. Til julefrokost med familien blev der spist rugbrød, fiskefilet og sild
Glutenfri brød

Glutenfri brød

Her er et ”rugbrød” der er glutenfri og faktisk stenalderagtigt, da det kun består af frø, kerner og havregryn