Saml siderne som en pakke på toppen og tryk den grundigt sammen, så cremen er lukket godt inde. Når cremen bliver tyk og fyldig tages den af blusset og vanillestangen fiskes op
Man kan godt opleve at brombærmarmelade kan blive lidt koncentreret – så derfor tilsatte jeg æbler. Når brombær og æbler er udkogt – fiskes den tomme vaniljestang op – og marmeladen smages til med sukker
Derudover vil jeg foreslå en couscoussalat som en af de mere fyldige salater, man kan servere som tilbehør, da den smager godt både kold og varm (jeg ville undlade nødderne, når den skal serveres som tilbehør i det her tilfælde), og kan laves dagen før, hvis man ønsker det (kan varmes i mikroovnen for nemheds skyld før servering)
Når du skal vælge æblesort, så vælg nogle, du rigtig godt kan lide smagen af. Hvis de øverste æblebåde begynder at se kedelige ud, kan du fiske dem op og kassere dem
Et rigtig godt glas der passede perfekt til forretten. Min kone tog kødmenuen dog med fiske forretten. Men tilbage til hvidvinen så var det en let og frisk Saint Aubin Premiere Cru, dejlig sommerlig i smagende, perfekt til en sensommeraften som denne
Laksen var dejlig fed, hvilket den Chardonnay vi fik serveret til, komplimenterede godt. Da vi fik maden på bordet gav den mere mening, men man kunne godt have brugt lidt mere fyldig vin
Christian kunne også godt lide den. Fisketallerkenen bestod af varmrøget laks med urtedressing (den rødlige fisk med peberkorn), hellefisk med tartarsauce (den hvide fisk med dildkvisten ovenpå), aiolirejer (forrest på tallerkenen ved salaten - dejlig smag af hvidløg) og så det mest spændende, nemlig en "rødbedeskål" med hellefisk (skålen til venstre i billedet)
Men det smager sgu’ godt alligevel …. Herefter skal de køle lidt af i fedtet, inden du fisker dem op og lægger dem på fedtsugende papir og gi’r dem lidt salt
Det hele blev RET godt og tog også mange timer i gryden, ganske som jeg kan lide det. Næste skridt er at fiske kødet op (det kan være gået ret meget i stykker på nuværende tidspunkt, så du skal måske fiske klumper af kød op), og 'trevle' det ud til fine små stykker kød med en kniv