Grøntsager som hovedret opskrifter

Hjemmelavede vegetarfrikadeller

Hjemmelavede vegetarfrikadeller

‘Frikadellerne’ kan varieres med et utal af forskellige slags grøntsager, og spises på rugbrød til frokost eller som tilbehør til en hovedret til aften
Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer

Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller somhovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til
Kisir

Kisir

Vi bruger denne opskrift tit i vores køkken og søger derfor altid for at have lidt gode grøntsager i køleskabet, tomatpure i tørskabet og frisk persille
Auberginer med linsefyld

Auberginer med linsefyld

Dal er en indisk gryderet med grøntsager og masser af linser (typisk røde eller gule). Server auberginerne somhovedret, eller hvis du kan få fat i små auberginer (fås i asiatiske supermarkeder eller hos arabiske grønthandlere) er de perfekte som tapas eller forret
Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Vask og skræl dine grøntsager. Suppen er tilberedt som en forret, men du kan selvfølgelig også spise suppen som en hovedret
ugens menu uge 1, 2012, boller i karry anno 2012

ugens menu uge 1, 2012, boller i karry anno 2012

Grøntsager, korn og bønner kan fx meget nemt ende i en skøn suppe. Suppen forvandles nemt til en hovedret, hvis du tilsætter et par håndfulde kogte bønner eller kikærter fra fryseren, hele kogte korn som spelt eller perlebyg, fuldkornspasta etc
Spinatkugler i bacon

Spinatkugler i bacon

Hovedretten bestod af det lækreste stykke oksesteg, serveret med kartofler, dampede grøntsager, sovs og så sådan nogle spinat tingester i bacon
Thai-forårsruller (Poh Pia Tod)

Thai-forårsruller (Poh Pia Tod)

Start med at klargøre alle grøntsager. Selvom forårsruller ikke er en del af det oprindelige thailandske køkken, så er de forårsrullerne, som flere andre retter, blevet en fast del af thai køkkenet
muffins m squash og gulerod

muffins m squash og gulerod

Bland mel, birkes, bagepulver og salt og kom det i grøntsagerne. Vi kender mest muffins som en slags “kage” – eller i al fald noget med sukker i
Kartoffelsalat med quinoa og grønt

Kartoffelsalat med quinoa og grønt

I dag kørte jeg forbi en bod der solgte friske grøntsager ved vejen. linsefrikadeller eller spis den somhovedret – den har alt, hvad ud behøver i et måltid
Gazpacho

Gazpacho

Det er en suppe, der er lavet af rå grøntsager, som er blendet. Gazpacho – Der skal nok være nogen, der mener, at suppe skal være varm og ikke egner sig til sommerspise
iransk suppe med perlebyg

iransk suppe med perlebyg

Ellers kan du tilsætte dem sammen med de øvrige grøntsager. Denne mættende suppe med perlebyg – og måske et klassisk iransk brød - kan spises somhovedret, hvis portionen fordobles
Bønnesalat med bagt rød peber og ristede mandler

Bønnesalat med bagt rød peber og ristede mandler

Men jeg fik alligevel stykket en rimelig menu sammen med en lækker gazpacho til forret, kyllingelår marineret i citronolie med bønnesalat, diverse grøntsager, dips og rice crackers samt “minifoccacia” (baseret på denne opskrift
Brun sovs

Brun sovs

Den kan bruges til sovs, der laves af bouillon eller suppe, der allerede har en kraftig smag fra kød eller grøntsager