‘Frikadellerne’ kan varieres med et utal af forskellige slags grøntsager, og spises på rugbrød til frokost eller som tilbehør til en hovedret til aften
Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller somhovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til
Herligheden består af friske, sprøde grøntsager og krydderurter, grillede (og en smule marinerede) tigerrejer, vermicellinudler samt tilbehør i form af jordnødder og den vietnamesiske dipping sauce, nouc cham
Vi bruger denne opskrift tit i vores køkken og søger derfor altid for at have lidt gode grøntsager i køleskabet, tomatpure i tørskabet og frisk persille
Dal er en indisk gryderet med grøntsager og masser af linser (typisk røde eller gule). Server auberginerne somhovedret, eller hvis du kan få fat i små auberginer (fås i asiatiske supermarkeder eller hos arabiske grønthandlere) er de perfekte som tapas eller forret
Salaten er fuld af friskhed og fyldt med knasende grøntsager. Navnet yder ikke denne salat retfærdighed, og forklarer ikke de utrolige nyancer af smage, som venter dig ved den første bid
Grøntsager, korn og bønner kan fx meget nemt ende i en skøn suppe. Suppen forvandles nemt til en hovedret, hvis du tilsætter et par håndfulde kogte bønner eller kikærter fra fryseren, hele kogte korn som spelt eller perlebyg, fuldkornspasta etc
Start med at klargøre alle grøntsager. Selvom forårsruller ikke er en del af det oprindelige thailandske køkken, så er de forårsrullerne, som flere andre retter, blevet en fast del af thai køkkenet
I dag kørte jeg forbi en bod der solgte friske grøntsager ved vejen. linsefrikadeller eller spis den somhovedret – den har alt, hvad ud behøver i et måltid
Det er en suppe, der er lavet af rå grøntsager, som er blendet. Gazpacho – Der skal nok være nogen, der mener, at suppe skal være varm og ikke egner sig til sommerspise
Ellers kan du tilsætte dem sammen med de øvrige grøntsager. Denne mættende suppe med perlebyg – og måske et klassisk iransk brød - kan spises somhovedret, hvis portionen fordobles
Men jeg fik alligevel stykket en rimelig menu sammen med en lækker gazpacho til forret, kyllingelår marineret i citronolie med bønnesalat, diverse grøntsager, dips og rice crackers samt “minifoccacia” (baseret på denne opskrift