Helt almindeligt, gammeldags kartoffelmos, bagt kartoffelmos, stegt kartoffelmos, gratineret kartoffelmos, kartoffelmos med andre rodfrugter eller grøntsager i
Mens det sker koges fløden tyk og tilsættes revet pecorino samt lidt stødt muskatnød. Traditionelt er retten med kartofler og becahmel, men det er lykkedes at lave en udgave der koemmr ret så tæt på originalen helt uden de to velkendte ingredienser
Det er gratineret blomkål efter denne opskrift. Til sidst koges panden af med et glas hvidvin – tilsæt bare nogle ekstra salvieblade – og fløden blandes i
eventuelt med piskede æg og som oftest bliver gratineret med ost. Kog sovsen op og hæld fløde og. salte variationer med kartofler, ris, pasta og søde med frugt og grød
Det er i bund og grund bare flødekartofler med kød og grønsager i. Opskriften er oprindeligt med piskefløde, hvilket jeg aldrig putter i hverdagsmad, men det kan man jo vælge som man vil
Og så gratineret i ovnen. Over hældte jeg en lille smule fløde, salt og peber og revet ost. egentlig tænkte vi ikke meget over, at det var blomkål istedet for kartofler
SÆSON gratineret endivie og skinke i bechamelsauce. Tilsættes lidt fløde, salt, peber og dijonsennep. SÆSON stegte pølser, gulerødder stegt med kapers og mos af kartofler og pastinakker med peberrod
De gratineretkartofler minder meget om flødekartofler, men der er ikke brugt så meget fløde og kartoflerne er hurtigt færdige i ovnen fordi de bages i muffin-bageform i små portioner