Gratineret fløde kartofler opskrifter

Dobbelbagte kartofler

Dobbelbagte kartofler

1200 gram bagekartofler, (4 store)1 løg, finthakket2 dl fløde1/4 revet muskatnød75 gram revet ost (efter smag)2 tsk salt. 1200 gram bagekartofler, (4 store). 2 dl fløde

Laksegratin med kartofler

fløde. En Laksegratin med kartofler er en dejlig og ikke mindst enkel måde at tilberede laksefileter på og så smager det dejligt til lige
Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Helt almindeligt, gammeldags kartoffelmos, bagt kartoffelmos, stegt kartoffelmos, gratineret kartoffelmos, kartoffelmos med andre rodfrugter eller grøntsager i
Moussaka

Moussaka

Mens det sker koges fløden tyk og tilsættes revet pecorino samt lidt stødt muskatnød. Traditionelt er retten med kartofler og becahmel, men det er lykkedes at lave en udgave der koemmr ret så tæt på originalen helt uden de to velkendte ingredienser
Asparges til børn og barnlige sjæle

Asparges til børn og barnlige sjæle

eventuelt med piskede æg og som oftest bliver gratineret med ost. Kog sovsen op og hæld fløde og. salte variationer med kartofler, ris, pasta og søde med frugt og grød
Flødekartofler med Røget Laks

Flødekartofler med Røget Laks

Det er i bund og grund bare flødekartofler med kød og grønsager i. Opskriften er oprindeligt med piskefløde, hvilket jeg aldrig putter i hverdagsmad, men det kan man jo vælge som man vil
Grill og "kartoffel-salat"

Grill og "kartoffel-salat"

Og så gratineret i ovnen. Over hældte jeg en lille smule fløde, salt og peber og revet ost. egentlig tænkte vi ikke meget over, at det var blomkål istedet for kartofler
JORDSKOKKEGRATIN

JORDSKOKKEGRATIN

Tilsæt fløden, rosmarin. Rens og skræl jordskokker og kartofler. Snit jordskokker og kartofler i skiver og kom dem i en tykbundet gryde
Kartoffelfad med Hvidvin

Kartoffelfad med Hvidvin

Jeg lavede dette kartoffelfad til en stegt pølse, og det var et rigtig godt alternativ til de fede flødekartofler og de kedelige kogte kartofler
Maddagbog v.3

Maddagbog v.3

SÆSON gratineret endivie og skinke i bechamelsauce. Tilsættes lidt fløde, salt, peber og dijonsennep. SÆSON stegte pølser, gulerødder stegt med kapers og mos af kartofler og pastinakker med peberrod

Mini Thanksgiving

 De gratineretkartofler minder meget om flødekartofler, men der er ikke brugt så meget fløde og kartoflerne er hurtigt færdige i ovnen fordi de bages i muffin-bageform i små portioner

Bankekød m/ ovnbagt sellerimos

Tilsæt fløde, jævn evt med maizena, og kog retten ca. Skræl sellerihoved og kartofler, og skær i mindre  stykker

Tartiflette

Dette indlæg blev udgivet i Bacon, Fransk mad, Ost, Teknik og tagget bacon, Cantal, fløde, kartofler, Reblochon