Gratineret kartofler med ost opskrifter

Ovnbagte fyldte kartofler med hytteost, persille og cheddar

Ovnbagte fyldte kartofler med hytteost, persille og cheddar

Fyldte mexicanske søde kartofler / Gratineret fyldt hokkaido græskar. Disse halve, fyldte og dobbeltbagte kartofler kunne også sagtens fyldes med rester, men jeg har denne gang kørt dem rimeligt simple medhytteost, frisk persille, forårsløg og krydret dem med en smule sennep, godt med salt og peber og drysset med cheddar på toppen, der smelter og bliver sprød i ovnen
Dobbelbagte kartofler

Dobbelbagte kartofler

1200 gram bagekartofler, (4 store)1 løg, finthakket2 dl fløde1/4 revet muskatnød75 gram revet ost (efter smag)2 tsk salt. 1200 gram bagekartofler, (4 store). 75 gram revet ost (efter smag)
Gratineret æggekage deluxe

Gratineret æggekage deluxe

Kom kartofler og pølse i panden og sauter videre i et par minutter. Sauter løget i en pande –  med teflon belægning – til det er blødt
Gratineret Svinekødsgryde med Peberfrugt

Gratineret Svinekødsgryde med Peberfrugt

En lidt anderledes måde at spise koteletter og kartofler på. revet ost. Saucen er krydret med kanel, og det giver en lidt anderledes og lækker smag
Ovnbagt, Gratineret Sej

Ovnbagt, Gratineret Sej

Hvis det går vildt for sig er den dampet og med lækker, lækker fed sennepssov og kartofler til. Så jeg ruttede med dem, og lavede bagte tomater
Blomkålsfad med ost og sprødt låg

Blomkålsfad med ost og sprødt låg

en lille t-bone steak med asparges, små nye kartofler og den ret, I får opskriften på her. et lækkert blomkålsfad medost og sprødt låg
Musaka

Musaka

Musaka stammer fra Mellemøsten og er en gratineret ret. Almindeligvis er musaka lavet af hakket lam, aubergine, tomat, hvidløg og krydderier, men nogle erstatter lam og aubergine med henholdsvis okse og kartofler
Gratin med Rodfrugter og Røget Mørbrad

Gratin med Rodfrugter og Røget Mørbrad

kartofler, skrællet og i tern. Drys medost. revet ost. Super nem aftensmad med få ingredienser, og det hele skal oven i købet laves i ét fad, så opvasken kan tages på et øjeblik
Mexicansk Kartoffelfad

Mexicansk Kartoffelfad

kogte kartofler. Dette fad er mexicansk krydret og kan laves både vegansk og helt traditionelt med oksekød
Parmesan – nej, det dér savsmuld på pose er ikke godt nok …

Parmesan – nej, det dér savsmuld på pose er ikke godt nok …

Aftenens samlede menu med udgangspunkt i Parmigiano Reggiano bød på gratineret kammusling med parmesan-mornaysauce, timian og citron, den simple – men jo ganske gode – parmesan med balsamico, carpaccio med parmesan, rucola og trøffelolie suppleret med en – tror jeg – artiskokpesto, parmesan med semidried pachino
Asparges til børn og barnlige sjæle

Asparges til børn og barnlige sjæle

eventuelt med piskede æg og som oftest bliver gratineretmedost. salte variationer medkartofler, ris, pasta og søde med frugt og grød
Halve Bagte Kartofler med Fyld

Halve Bagte Kartofler med Fyld

Rør kartoffelindmad med porre, ost og Cheasy fraiche og smag til med salt og peber. revet ost. Men igår forsøgte jeg mig medkartofler på en ny måde, og jeg synes faktisk at det blev ganske godt, selv om farvesammensætningen ikke er super fotogen
Tykstegsfilet og twice baked potatoes

Tykstegsfilet og twice baked potatoes

Lad kartoflerne køle helt af – skær dem over på den lange led, og udhul dem med en lille ske. Bland porre, ost og cremefraiche i kartoflerne og mos det hele godt sammen
Grantineret hamburgerryg

Grantineret hamburgerryg

Skinken skæres i tern og fordeles over kartoflerne. Server med groft brød. 1000 g kartofler. Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver. Drys ost over og gratiner i ovnen i 30 min. 1000 g kartofler
Grill og "kartoffel-salat"

Grill og "kartoffel-salat"

Og så gratineret i ovnen. egentlig tænkte vi ikke meget over, at det var blomkål istedet for kartofler