Skær toppen af fennikel og flæk dem. Pensl fennikel med olien og krydr med salt og peber. Grill fennikel ved middelvarme på alle sider, til de er gyldne og føles møre
Dorader med pastis, fennikel og courgetter6 dorader1 courgette400 gr kartofler300 gr dadeltomater3 fennikler1,5 dl hvidvin2 økologiske citroner1 bundt oregano1 dl pastis3-4 spsk olivenolieHavsalt og friskkværnet peberFå fiskehandleren til at rense fiskene
Imens skar jeg lidt forskellige grøntsager i tern (peberfrugt, fennikel, cherrytomat, gulerod og squash), lagde dem i en pose med olivenolie og lidt chili, salt, peber, oregano og timian og rystede godt
½ kg groft uraffineret Atlanterhavssalt (Urtekram) 40 gr rosenpeber (2 breve fra krydderspecialisten) 30 gr hel fennikel (= 2 breve fra Santa Maria) 22 gr rosmarin (= 2 breve fra Santa Maria) 8 gr tørret basilikum (= 2 breve fra Santa Maria) 16 gr timian (= 2 breve fra Santa Maria) 4 spsk hvidløgsgranulat Blend alle ingredienser kort i en foodprocessor til en velduftende grov salt
Lav ovnbagte fennikel. Så er der endnu en sprød madplan klar til ugen. Spekulere lidt på, om jeg skulle droppe madplanen i denne uge - forestiller mig, at mange har vinterferie
Endnu en skøn salat, som her til aften blev serveret til grillet kylling. Fennikel giver salaten en god lakridsagtig smag, og går rigtig godt sammen med kålen og persillen
Hellstrøms variant er med andre ord en akevitt som ikke bare passer til julemat – dens kryddertoner og fine fatpreg harmonerer perfekt med blant annet grillet sjøkreps, delikate fiskestykker med sorte striper og annen smaksrik og krydret mat
Her har jeg grillet tigerrejer med nye asparges og mango – marineret med ingefær, koriander og lime. Dertil salat af fennikel drysset med mørk, hakket chokolade