Grove boller der kan hæve natten over i køleskab opskrifter

Femkornsstykker

Femkornsstykker

De her femkornsstykker er dejligtgrove, men også med en hvis sødme isig. Det er surdejs grovboller som holder længe og som man kan lave  dejen til aftenen før man skal bruge dem
Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Spinatbollerne er lavet på hvedemel + fuldkornsmel for mere grove og mættende boller. Derfor er det så rart at kunne tage en lækker, grov bolle op til frokosten, fylde den med pesto, ost, salat og agurk (eller hvad der nu er i det lidt tomme køleskab), klappe den sammen og tage den med
Burgerboller bagt på surdej & ølandshvede

Burgerboller bagt på surdej & ølandshvede

Sidst jeg kastede mig ud i projektet, var med dissegroveboller. Hvis du ikke allerede har en surdej stående, kan du nemt selv lave den - der er et hav af opskrifter på nettet, som er super nemme at følge
Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Jeg har lavet en portion efter den originaleopskrift og en portion som er i en lidtgrovereversion
Grov boller - langtidshævede

Grov boller - langtidshævede

Bollernekan med fordel fryses og bruges i madpakken. Lad dejen hæveikøleskabetnattenover. Læg dem på en bageplade med bagepapir på, pensl dem med æg og drys rugflager over
Koldhævede boller uden snaskede fingre.

Koldhævede boller uden snaskede fingre.

Og så nyder Thomas og Vitus godt af at jeg er højgravid og vågner tidligt, for de stod op tilfriskbagtegroveboller, det kan man vistikke brokke sigover
Grove durumboller

Grove durumboller

Rigtig seje durumboller på alm og groft durummel, men seje på den gode måde, der hvor der er noget at tygge på
Langtidshævet morgenbrød opskrift

Langtidshævet morgenbrød opskrift

Disseboller er også perfekte tilburgerboller. jeg orker ikke at stå op en time før iweekenderne for at brødet kanhævet og
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Fordejen tilsættes vandet, det grove mel og halvdelen af hvedemelet. Det kan godt være at det ikke er den rigtige måde at lave surdej på eller bruge den på, men det virkeri hvert fald for mig og jeg får nogle fantastiske brød ud af det og tilmed også bollertilpigernes madpakker
Morgenboller

Morgenboller

Tilsæt de kerner, grove meltyper, havregryn, rosiner osv. Det der med at følge en opskriftslavisk er jeg elendigtil, jeg tænker altid at man da liiigekan gøre noget lidtanderledes
Sprøde morgen-boller

Sprøde morgen-boller

Her er opskriften på nogle lækre, sprøde og lidtgrovemorgen-boller. Dejen skal dernæsthævei en halv time, i skålen

Grove mysli boller

Tilsætmüsli, grahamsmel og hasselnødder og rør det hele godt sammen. Bollernekan med fordel fryses og bruges i madpakken

Grovboller til den aktive!

Skal ungerne have boller med på madpakken eller er du måske bare træt af kedeligerugbrødsmadder, så er her en opskrift på lækre, groveboller med kerner, frø og nødder