De her femkornsstykker er dejligtgrove, men også med en hvis sødme isig. Det er surdejs grovboller som holder længe og som man kan lave dejen til aftenen før man skal bruge dem
Spinatbollerne er lavet på hvedemel + fuldkornsmel for mere grove og mættende boller. Derfor er det så rart at kunne tage en lækker, grov bolle op til frokosten, fylde den med pesto, ost, salat og agurk (eller hvad der nu er i det lidt tomme køleskab), klappe den sammen og tage den med
Sidst jeg kastede mig ud i projektet, var med dissegroveboller. Hvis du ikke allerede har en surdej stående, kan du nemt selv lave den - der er et hav af opskrifter på nettet, som er super nemme at følge
Bollernekan med fordel fryses og bruges i madpakken. Lad dejen hæveikøleskabetnattenover. Læg dem på en bageplade med bagepapir på, pensl dem med æg og drys rugflager over
Og så nyder Thomas og Vitus godt af at jeg er højgravid og vågner tidligt, for de stod op tilfriskbagtegroveboller, det kan man vistikke brokke sigover
Fordejen tilsættes vandet, det grove mel og halvdelen af hvedemelet. Det kan godt være at det ikke er den rigtige måde at lave surdej på eller bruge den på, men det virkeri hvert fald for mig og jeg får nogle fantastiske brød ud af det og tilmed også bollertilpigernes madpakker
Tilsæt de kerner, grove meltyper, havregryn, rosiner osv. Det der med at følge en opskriftslavisk er jeg elendigtil, jeg tænker altid at man da liiigekan gøre noget lidtanderledes
Skal ungerne have boller med på madpakken eller er du måske bare træt af kedeligerugbrødsmadder, så er her en opskrift på lækre, groveboller med kerner, frø og nødder