Grove rug boller opskrifter

Grove surdejsboller med havre og rug

Grove surdejsboller med havre og rug

The post Grovesurdejsboller med havre og rug appeared first on sunderehverdag blog. Det endte så ud i de her lækre havreboller med rug

Grove surdejsboller med havre og rug

Det endte så ud i de her lækre havreboller med rug. Det er en god ide at finde en røremaskine frem, hvis du har sådan en, eller alternativt kan en elpisker med dejkroge også bruges
Gode, grove boller med femkornsflager

Gode, grove boller med femkornsflager

Flager af byg, havre, spelt, rug og noget, der hedder enkorn. Længe har jeg gået og pønset på at finde på nogle nye grovboller
Varme Vinterboller

Varme Vinterboller

Jeg kan rigtig godt lide sådan nogle groveboller med masser af kerner, så i de har varme vinterboller er der også godt med Kruska, som består af knækket hvede, rug, byg og havre
Femkornsstykker

Femkornsstykker

De her femkornsstykker er dejligt grove, men også med en hvis sødme i sig. Det er surdejs grovboller som holder længe og som man kan lave  dejen til aftenen før man skal bruge dem

Langtidshævet speltbrød

Grovesurdejsboller med havre og rug Er der noget bedre end varme vinterboller i denne decembertid. Når brødet er hævet til dobbelt størrelse vender du det ud på en bageplade beklædt med bagepapir (det gøres lettest ved at bruge omelet-teknikken, hvor du lægger bagepladen henover formen, og vender den på hovedet i luften så dejen vendes ud på bagepladen)

Blød og lækker rejesalat

Den bløde og lækre og alligevel friske rejesalat smager fantastisk på hjemmebagt grovbrød – for eksempel bagt efter opskriften på groveboller med rug, honning og hørfrø
Madpakkeboller med rugkerner

Madpakkeboller med rugkerner

Først blandes det grove mel i, og til sidst kommes der hvedemel i, til det får en god konsistens. Prøv det – i rugbrødet, franskbrødet, chokobollerne, flútes
Kernekanter

Kernekanter

Kernekanter er nogle dejligt groveboller med masser af surdej, honning og selvfølgelig godt med kerner
Rustikke pølsehorn

Rustikke pølsehorn

Desuden kan jeg godt lide det rustikke og grove, så jeg har lavet rustikke pølsehorn af groft og langtidshævet dej og med et drys sesamfrø så blev de faktisk også ret fine
Rug skorper

Rug skorper

 Lad bollerne køle af på en rist og del dem med en gaffel så du får en over- og en underdel. Jeg har prøvet at bage rug skorper for første gang og er meget tilfreds med resultatet
Rug pitabrød - eller fladbrød?

Rug pitabrød - eller fladbrød?

Rul bollerne flade. Rug pitabrød. Tilsæt salt, rugmel og hvedemelet (gem dog lidt mel). - 150 g Groft rugmel. Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller. Bag rug-pitabrødene midt i ovnen ved 250 grader i ca. 150 g Groft rugmel
Grov kerneboller

Grov kerneboller

Så er der bagt grov kerneboller til madpakken. Ælt dejen godt og kom mel i, til dejen holder facon, når den formes til boller