Det endte så ud i de her lækre havreboller med rug. Det er en god ide at finde en røremaskine frem, hvis du har sådan en, eller alternativt kan en elpisker med dejkroge også bruges
Jeg kan rigtig godt lide sådan nogle groveboller med masser af kerner, så i de har varme vinterboller er der også godt med Kruska, som består af knækket hvede, rug, byg og havre
De her femkornsstykker er dejligt grove, men også med en hvis sødme i sig. Det er surdejs grovboller som holder længe og som man kan lave dejen til aftenen før man skal bruge dem
Grovesurdejsboller med havre og rug Er der noget bedre end varme vinterboller i denne decembertid. Når brødet er hævet til dobbelt størrelse vender du det ud på en bageplade beklædt med bagepapir (det gøres lettest ved at bruge omelet-teknikken, hvor du lægger bagepladen henover formen, og vender den på hovedet i luften så dejen vendes ud på bagepladen)
Den bløde og lækre og alligevel friske rejesalat smager fantastisk på hjemmebagt grovbrød – for eksempel bagt efter opskriften på groveboller med rug, honning og hørfrø
Først blandes det grove mel i, og til sidst kommes der hvedemel i, til det får en god konsistens. Prøv det – i rugbrødet, franskbrødet, chokobollerne, flútes
Desuden kan jeg godt lide det rustikke og grove, så jeg har lavet rustikke pølsehorn af groft og langtidshævet dej og med et drys sesamfrø så blev de faktisk også ret fine
I forhold til bollerne med ruggryn, så minder denne opskrift om den, men jeg har skiftet ruggrynene ud med kerner og justeret lidt på forholdet mellem vand og mel
Lad bollerne køle af på en rist og del dem med en gaffel så du får en over- og en underdel. Jeg har prøvet at bage rug skorper for første gang og er meget tilfreds med resultatet
Rul bollerne flade. Rug pitabrød. Tilsæt salt, rugmel og hvedemelet (gem dog lidt mel). - 150 g Groft rugmel. Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller. Bag rug-pitabrødene midt i ovnen ved 250 grader i ca. 150 g Groft rugmel