Gryderetten simrer minimum en lille time ved lav varme, men meget gerne længere tid. Jeg frøs derfor halvdelen af de kogte bønner ned, så kan de nemt bruges næste gang vi skal have en ret medbønner
Jeg er vild medgryderetter, man kan eksperimentere med, og som kan stå og passe sig selv på komfuret, så der er mere tid til at underholde sine gæster, få ordnet vasketøjet eller – nå ja – ligge på sofaen og slappe af, indtil maden praktisk talt serverer sig selv
Det blev til en fyldig gryderetmed tomater, bønner fra haven og majs fra fryseren. Sådan en gryderet ser ikke nødvendigvis særlig køn ud – men den smager godt, og den passer faktisk fint i farven til de brunorange solhatte, så det må vi se stort på
Kom masser af grøntsager i gryderetten, fx i spaghettisovsen. fennikel, hvide asparges, grønne asparges, sukkerærter, persillerod, knoldselleri, ærteskud, artiskok, ramsløg, blegselleri, radisser, grønne bønner, porre, rødbede, savoykål etc… En kombination af disse grøntsager med lidt frugt der komplimenterer grøntsagerne (en bitter grøntsag opvejes af en sød frugt), en god marinade og lidt frø (fx sesamfrø), kan aldrig gå helt galt
Det slog mig pludseligt at jeg engang så en at Price-brødrene lave en italiensk gryderetmedhvidebønner og pølse og frit udfra den erindring opstod min “bondegryde”