Til en sådan en gryderet skal der bruges oksekød i rustikke mundrette stykker, men det kan være en udfordring at finde kød som er værd at spise efter lang tids kogning i en gryde
Som med de fleste gryderetter smager den endnu bedre dagen efter. Pot au feuOversat betyder det gryde på ild og er en typisk fransk gryderet, hvor man bruger forskellige udskæringer at oksekød, som skal tilberedes længe
Nedenstående gryderet skulle efter sigende have været Kong Frederiks Livret, deraf navnet på retten. Det ene løg hakkes fint og svitses i en gryde sammen med margarine, kødet og karryen
Vend tranebærrene i honning, og lad dem trække, indtil gryderetten er klar. Hæld vandet fra, og mas kartoflernemed en ske gennem en grovmasket sigte, så det bliver til kartoffelsne
Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er vild medgryderettermed masser af grønsager. Tilsæt kartofler i tern og gulerødder i skiver og tilsæt derefter bouillon
Det er en god idé at time kogningen, så kartoflerne er færdige sammen medgryderetten. Køl straks hvidkålen af under rindende vand, lad vandet dryppe fra og kom kålen i gryderetten, når kødet er mørt