Gryderet vin opskrifter

Gryderet til en kold mandag

Gryderet til en kold mandag

Der må noget varmt til så jeg foreslår en hot pot gryderet, der giver varme og vitaminer. 800 gr oksefilet4-5 spsk mel2 spsk olivenolie2 pastinak2 persillerod2 rød peber2 rødløg2 fed hvidløg2 spsk olivenolie2 spsk tomatpuré1,5 dl rødvin1 lille bundt timian1 spsk balsamico1 skvæt worcestershiresauce5 dl oksebouillonSkær kød i tern på 3x3 cm. Tilsæt tomatpuré og kog i 2 minutter før vinen tilsættes. 1,5 dl rødvin
Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Det er ikke helt passende med en ung herre i huset, som mest er til gryderetter som kan spises til pasta eller ris
Ko au Vin

Ko au Vin

Dette indlæg blev udgivet i Dexter oksekød, Lidt af hvert, Opskrifter og tagget gryderet, Oksekød, Opskrifter, simreretter
Rådyrbov i gryde med gode grøntsager

Rådyrbov i gryde med gode grøntsager

Lørdag blev en rådyrbov tøet op og lavet til en lækker gryderet med grøntsager, enebær og rosmarin – en oplagt mulighed for at spise efterårets bedste ‘comfort food’ som tilbehør – mos

Rådyr i gryde og kartoffelmos med kål og citron

Alle gryderetter ligner hinanden lidt. Hvadenten det er okse, svin eller vildt. Og den er fyldt med sener, så det mest fornuftige er at tage sig tid til at fjerne senerne og skære kødet i tern til en gryderet
Mørbrad i ovn

Mørbrad i ovn

i gryderetter. Du kan lave en rødvinssauce, hvor du udskifter fonden og noget af væden med den kødsaft, der er rendt ned i fadet, mens mørbraden stegte
Svinemørbrad med æbler og svampe

Svinemørbrad med æbler og svampe

Æblerne deles i kvarte og kommes ned til resten af gryderetten. Bøfferne tages op og det hakkede løg brunes let, hvorefter vand og vin tilsættes
Bøf Bourgignon

Bøf Bourgignon

En gryderet er sjældent spændende at se på, så hvad med endnu et billede fra hospitalskøkkenet i Hotel Dieu de Beaune
Mit første møde med et par svinekæber

Mit første møde med et par svinekæber

Så jeg kunne sagtens finde på at lave en gryderet med svinekæber igen, men det vil være med udgangspunkt i grønsagerne og så er svinekæberne "bare" kødfyldet
Kylling med perler

Kylling med perler

Det var en let og hurtig gryderet med perlebyg, kyllinglår, broccoli og asparges og kan måske bedst beskrives som en slags nordisk risotto
Pasta med kylling i sennep

Pasta med kylling i sennep

Vores køleskab indeholder derfor op til flere varianter af den stærke spise og vi bruger sennep i alt fra marinader til smagsgiver i gryderetter

Klassiske gnocchi

Det er samtidig en meget mættende ret og velegnet til vinterretter med en god gryderet. Indlægget Klassiske gnocchi blev først udgivet på Italiensk Vin & Mad
Det veganske Aarhus

Det veganske Aarhus

Derudover er der altid en suppe og en dagens varme ret, som fx kan være en gryderet med ris til. Du skal dog vælge mælkedressingen fra, men de har vinaigrette
Bøf Bourgogne - Boeuf Bourguignon

Bøf Bourgogne - Boeuf Bourguignon

NoterDet sjove med opskriften er at det er en "simpel gryderet", men faktisk bruger man rigtigt mange  forskellige super-klassiske franske principper til at lave den med
Hollandsk mad igen-igen-igen

Hollandsk mad igen-igen-igen

En anden typisk vinterret  her er gryderetter - stoofschotel.   Dertil skal man købe et stykke svinekød, jeg har forsøgt at oversætte det hollandske ord (hamlappen) på "google" og "nicetranslator", men det kan ikke lade sig gøre, men i mangel af bedre kan koteletter, skinkesnitzler, skinkemignon og andet af den art bruges

Grønt lys til røde bøffer?

Læs teksten nedenfor, ændr nogle småting i dine indkøb og vaner, og forbered dig på efterfølgende at nyde dine bøffer og gryderetter i fulde drag og uden kvaler
Soupe à l’oignon – fransk løgsuppe

Soupe à l’oignon – fransk løgsuppe

Skønne gryderetter, ovnbagte godter og varme supper – det man på engelsk kalder ‘comfort food’ – altså god og rar mad, på dansk kunne man vel kalde det ‘hygge mad’