Mørbradgryde er faktisk en af Danmarks allermest populære gryderetter. Svensk pølseret fra Sverige – nej, svensk pølseret er pæredansk, og man ved ikke helt hvorfra navnet stammer – altså pølseret er jo nemt nok, det er jo en ret med pølser i, men hvor Sverige kommer ind i billedet, det er ikke rigtig til at sige med sikkerhed
(Ind imellem må man også gerne gøre hverdagen til en fest. Det er lidt mere festagtigt end hverdagskylling eller en gryderet, og et sikkert hit hos gæsterne også
Lavet dagen før, for som alle gryderetter bliver den endnu bedre af at trække et døgns tid. Står du med planer om at lave en superlækker middag med ‘det hele’, kommer der her opskrifter og links til opskrifterne
Jeg er vild med gryderetter, man kan eksperimentere med, og som kan stå og passe sig selv på komfuret, så der er mere tid til at underholde sine gæster, få ordnet vasketøjet eller – nå ja – ligge på sofaen og slappe af, indtil maden praktisk talt serverer sig selv
Og hvis du inviterer gæster på retten, så kan dette gøre den lidt mere lig almindelig sovs i konsistensen, for dem som ikke er vant til en blendet grøntsagssovs…
Skønne gryderetter, ovnbagte godter og varme supper – det man på engelsk kalder ‘comfort food’ – altså god og rar mad, på dansk kunne man vel kalde det ‘hygge mad’
Jeg har valgt mine egne yndlings krydderier og har udeladt den ellers traditionelle friske koriander, fordi jeg egentlig ikke bryder mig om koriander i større mængder Er du til koriander kommer du en håndfuld groft hakket koriander i sammen med tomaterne og drysser med lidt ekstra inden servering
Rør kødet i blandingen og tilsæt en smule salt. Hvis der er stor variation i, hvad familien eller gæsterne foretrækker, server retten med friske hakkede chili og en stærk chutney
Som med alle salater/gryderetter kan alle ingredienser tages på gefühl og tilpasses de smagsløg der skal nyde det, jeg lavede en stor portion (man spiser forholdsvis meget af dette nemlig)