Serveres lune med en god kop kaffe, te eller kakao. er fuldkorn eller grov. Inden opskriften kommer, så skal det lige siges, at gulerodsbollerne er forholdsvis sunde, men husk at der stadig er fedt fra kerner og hvidt mel
Du kan for den sags skyld også vælge at skifte gulerødderne ud med andre grøntsager/rødder. Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn og fintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får
At bruge godt med fiberhusk og chiafrø samt at ælte dejen godt betyder rigtigt meget. Lørdag bagte jeg de lækkerste glutenfri gulerodsboller og jeg valgte at lave en stor portion så der kunne gemmes lidt i fryseren
Ønskes en grovere bolle kan du erstatte noget af hvedemelet med 150g grahamsmel eller fuldkorns hvedemel. Hæld dejen ud på et meldækket bord, fold dejen og klap flad 4 gange og skær ud i passende stykker og pensl med pisket æg
Her hvor vi går en tid i møde, hvor det ikke er uvant at regnen trommer mod ruden og vinden rusker i træerne, så er det godt at sidde lunt indenfor med en kop dejlig the og en bolle med ost
Luftige gulerodsboller. For at give bollerne et groft element er der tilført grahamsmel til dejen, hvorfor det grove element er vigtigt kan du læse meget mere om i mit indlæg det der medfuldkorn
Inspirationen til bollerne her, fandt jeg på hjemmesiden vildmedmad. Du kan bruge de kerner, frø, gryn og meltyper du har i skabene, dog vil jeg råde til, ikke at lave for meget om på forholdene mellem fuldkorn og fintmalet mel, for stadig at opnå den luftige og lækre konsistens som bollerne får