De tørre franskbrødsskiver kom også en tur i minihakkeren og blev helt fint hakket. Konsistensen skal være lidt fastere end hvis du laver en frikadellefars ( af kalvogflæsk)
Men hakket svinekød, hakketkalvogflæsk eller hakketoksekød er også godt. Rør godt rundt, så det ikke brænder på og/eller sætter sig i klumper (især hvis du bruger hakket kød)
Spaghetti Bolognese (den rigtige slags – ikke blot hakketoksekød med en dåse hakkede tomater i). Varm olivenolien op i en sauterpande ved jævn til høj varme og smid løgene deri
Men jeg har besluttet, at denne ret hedder karbonader, for i mit barndomshjem – og således også nu – har krebinetter været hakketkalvogflæsk formet som bøffer og vendt i æg og rasp
Dermed ikke sagt, at det er forbudt at spise den helt klassiske ret, for der er nu også en charme ved at sidde en sommerdag med den fedtede, stegte flæsk, den cremede persillesovs og helt dugfriske kartofler
Smag til med salt og peber og tilsæt til sidst en god gang hakket, frisk basilikum. Det var lidt et eksperiment for at få brugt nogle af de ting, vi havde i køleskabet - men lækkert blev det heldigvis
Frikadeller – I stedet for at lave almindelige frikadeller, af hakketkalvogflæsk,. kan du skifte det hakkede oksekød ud med en bøf af fiskefars i stedet
Butterdej er en fantastisk ting, da det kan bruges med en masse forskellige ingredienser eller kødtyper, fx oksekød, fisk herunder laks, svinekød eller kalvekød