Med to børn som skiftes til at have alle sygdomme på tag-selv-sygdomsbordet og en lille smuttur til England, så nåede vi pludselig halvvejs ind i december uden en eneste julesmåkageopskrift fra min hånd
Du kan erstatte halvdelen af kakaomælken med stærk kaffe for en mere ‘voksen’ udgave af kagen. Jeg bagte kagen i den bradepande, der nu engang var på gården, måske ca
Jeg brugte vores yndlings chokoladekage opskrift til bunden, smurte toppen med neutral flødeost tilsat lidt vanilje og pyntede med jordbær, blåbær og chokolade
Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps. Bland alle tørre ingredienser sammen og rør dem i æggesnapsen sammen med smørret
Når halvdelen af massen er smeltet tages gryden af varmen og lad det smelte videre under omrøring. Dejen vil aldrig blive helt bagt, men det er det der gør den lækker
Det blev i stedet denne supernemme chokoladekage, og så piftede jeg den lidt op med mokka-mint glasur og frysetørrede hindbær – bare så den så ud af lidt
Den er god når børnene skal have kage med i skole for der er masser af den, den er lækker saftig og luftig, og kun fantasien bestemmer hvordan din kage skal se ud, nu er det jo påske - så halvdelen af denne kage skal med hjem til en veninde og hendes børn, den skal pyntes med glasur og små påskeæg
Normalt plejer jeg at bage en traditionel banankage, men denne gang blev det til en svampet chokoladekage hvor jeg har brugt de modne bananer, til at søde med
Chokoladekagen kan sagtens fryses ned, så man altid har lidt lækkert i fryseren til uventede gæster, men man kan også sagtens halvere opskriften nedenfor, hvis du kun ønsker at bage en enkelt chokoladekage
Hvid cremeHusblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en halv time. Bages bunden i silikoneform er det en stor fordel af nedfryse den bagte bund fuldstændigt inden bunden befries fra formen
Så chokoladekage blev det til. Chokoladekage ala Mauritius. Indlægget Chokoladekage ala Mauritius (med muscovadosukker) blev vist første gang den Annemette Voss
Sidste gang bagte jeg en halv kage og tilsatte lidt mere æblemos end Marina. Denne gang har jeg erstattet halvdelen af hvedemelet med mandelmel og det er kagen bestemt ikke blevet ringere af