Pis æg og mandelmælk medvanilje og salt hæld derefter havregryn i. – et drysvanilje. Havregrøden som er bagt i ovnen med brombær i bunden og nødder og græskarkerne på toppen, smager næsten som kage
Udover det har jeg toppet havregrødenmed en hjemmelavet æblekompot medvanilje, som er en himmelsk mundfuld – ikke blot på havregrøden men ligeså på skyr, yoghurt og bare i sig selv – med granatæblekerner, som jeg elsker til op over skyerne og me hampefrø, som tilfører grøden både protein og gode fedtstoffer
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
Bagt havregrødmed æbler, blåbær og mandler, kan spises som morgenmad eller som en sund dessert. Skær æblerne i tyndeskiver og kom dem i bunden af et smurt fad sammen med blåbær
Den har en let eftersmag af sødemiddel, så det er sikkert mere lækkert at lave den selv af frosne jodbær som koges op med vand og smages til med en smule sødemiddel og vanilje
Ideen opstod egentlig i sommerhus med en veninde for et par uger siden, hvor vi gerne ville eksperimentere med en ny version af bagt havregrød, og da vi begge var ret vilde med det, måtte jeg hjem, lave det igen og tage billeder af retten, så jeg kunne dele den med jer også
En af mine absolutte yndlingsretter til morgenmad er havregrød, dog er det sjældent at jeg rent faktisk kan nå at lave det om morgenen, da jeg er lidt for slem til at stå for sent op
Jeg holder meget af at starte hverdagsmorgenerne medhavregrød og weekendmorgenerne med hjemmebagt brød (som også nogle gange er hjemmebagt af Meyers i Classensgade) og/eller vafler, pandekager eller french toast
Havregrød gør min mave glad og specielt meget hvis jeg bruger glutenfri havregryn. Grøden blev hurtigt rørt sammen og kogt hvorefter det var klar til servering med en smule soyayoghurt medvanilje og nyknækkede valnødder fra haven
Overnight havregrødmed kompot og hakkede mandler. Derfor har jeg idag lavet denne meget lækre æblekompot med et strejf af ingefær, kardemomme, kanel og de flotteste sorte vaniljekorn