Hjemme hos os er det gemalen der står for at lave hjemmelavetleverpostej. Giver 4 leverpostejer500 g finthakket svinelever180 g finthakket spæk50 g smør50 g mel1-2 dl mælk2,5-3 dl boullion1 lille æg1 dl vand1 løg - i små både1 lille fed hvidløg3 kvist frisk timian3/4 tsk stødt allehånde3-4 ansjosefileter2-3 tsk salt1/2 tsk kværnet sort peberSmør,mel, mælk og boullion bruges til en opbag. Læg enten en skive bacon eller 2 laurbærblade på som pynt. 4 leverpostej
Som med smørrebrødet med leverpostej og bacon påvirkes sprødheden af de ristede løg af fugten fra resten af smørrebrødet, så hvis du vil have sprøde ristede løg, skal du lave smørrebrødet den dag, det skal serveres
Oftest laver jeg dog ikke så mange ad gangen, når jeg smører smørrebrød, da der skal være lidt af hvert, og de stykker, der bliver spist flest af, oftest er leverpostej med bacon og flæskestegsmaden
Alt selvfølgelig hjemmelavet – dog med undtagelse af leverpostejen. Næh, den stod på æggesalat, kartoffelmadder med ansjosmayonaise, hønsesalat med røget bacon, okseleverpostej med syltede græskar og (næsten) æbleflæsk
Hjemmelavet smørrebrød - en guide. Leverpostej med bacon. Jeg er jo begyndt at lave bacon i ovnen, så det passer sig selv, og de sidste gange, jeg har lavet smørrebrød, har jeg købt kamsteg færdig i Kvicklys delikatesse
Så skulle der laves hjemmelavetleverpostej - til julefrokosten i weekenden. Når leverpostejen er færdig og kølet lidt af lægges champignonger og bacon oven på og den serverse med syltede rødbeder
Osteskiverne kan erstattes med stegt bacon. Hjemmelavet burger smager bare godt, især hvis man steger bøfferne på en grill, og smører bollerne med en hjemmelavet krydder-mayonnaise
Fordelen ved et basislager er, for mig, at man altid kan trylle et hjemmelavet måltid mad sammen ud fra få ingredienser, og uden at man skal købe alt ind hver gang man har lyst til en ret