Læg en pastaplade tæt ovenpå og sørg for der ikke er luft i selve raviolierne. Jeg var så heldig at få en pastamaskine i julegave og den har kørt næsten lige siden den blev pakket ud
Er man ikke ejer af en pastamaskine, kan man dog sagtens lave sin egen pasta, i særdeleshed er ravioli nem at give sig i kast medog så kan man desuden fylde sin raviolimed lige præcis den slags fyld der passer en aller bedst
Vi valgte at lave en tomatsovs med bacon til den ene halvdel ogspinatmed mascarpone til den anden. Hvis du laver ravioli skæres pastaen i kvadrater som hver fyldes mednoget rart, der ikke er alt for flydende
Opskriften er hentet fra kogebogen Moderne Mamma i en fart – et must i ethvert wanabee italiano køkken Jeg har tilpasset opskriften med hjemmelavede pastaplader, det er bare så meget mere lækkert med helt frisk pasta, fremfor nogetpasta fra køledisken lavet for flere uger siden …
Hjemmelavetraviolipasta. Kom herefter en teskefuld ricottafyld på halvdelen af de udstukkede pastaskiver, og pensle med lidt æg i kanten, hvorefter du lægger en skive pasta over hver klump af fyld
Hjemmelavetpasta er skønt. Hvis det er til lasagneplader er det bare at skære dem ud, hvis det er til tagliatelle folder du bare pastaenog skærer i skiver, hvis det er til ravioli skærer du pastaen i den længde du nu bedst kan håndtere og lægger dem på et meldrysset bord eller skærebræt
Jeg brugte tortellini med skinke og ost, mest af hensyn til kæresten, der ikke er overbevist om, at spinat er en fødevare, men enhver variant kan indgå, såvel som tortellinien kan erstattes af ravioli, endda en hjemmelavet en af slagsen
Dejen kan nu skæres til pastaplader, skæres i strimler til båndpasta, skæres i små rektangler, der kan klemmes på midten til sløjfer eller skæres i små kvadrater, der lægges sammen to og to over lidt fyld til raviolier eller lidt større kvadrater, der foldes til tortellinier