Hovedret med and opskrifter

And med sprød filodej, pære og salat

And med sprød filodej, pære og salat

Andebrystmed sprød filodej, pære, salat. Reduceret sauce på rødvin og creme de cassisHæld vinen i en gryde med brun farin, creme de cassis, kalvebouillon, salt og peber
Hjemmelavede vegetarfrikadeller

Hjemmelavede vegetarfrikadeller

‘Frikadellerne’ kan varieres med et utal af forskellige slags grøntsager, og spises på rugbrød til frokost eller som tilbehør til en hovedret til aften
Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer

Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller som hovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til
Kisir

Kisir

En af hovedretterne var denne tyrkiske bulgurssalat kaldet Kisir. Dette er en super god grundopskrift og kan sagtens laves medandre kornsorter, så som knækket hvede, perslespelt, byg, cous cous, quinoa og sågar linser (gerne beluga eller grønne linser) eller ris
NOMA

NOMA

Her kommer hovedretterne. Vi kom samtidig med et andet par, men tjeneren så helst, at vi kom ind i par, da vi ikke havde en samlet reservation
Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Jeg spiste nedenstående ret som hovedret. Jeg havde egentlig overvejet at lave både en slags pandekager eller madmuffins som tilbehør, men jeg er vild med røstikartoflerne og fik lyst til at se, om det kunne lade sig gøre at lave dem med en rest kogte kartofler i stedet for at bruge rå, revne kartofler
Grønkålssalat med bagte søde kartofler

Grønkålssalat med bagte søde kartofler

Opskriften er lavet med inspiration fra en opskrift, som jeg fandt hos opskrifteriet. I stedet får du opskriften på en dejlig farverig vintersalat, som kan bruges både Valentins Dag og alle andre dage
ugens menu uge 1, 2012, boller i karry anno 2012

ugens menu uge 1, 2012, boller i karry anno 2012

Det er så endt med ugens hovedret, vegetariske boller i karry. Suppen forvandles nemt til en hovedret, hvis du tilsætter et par håndfulde kogte bønner eller kikærter fra fryseren, hele kogte korn som spelt eller perlebyg, fuldkornspasta etc
Spinatkugler i bacon

Spinatkugler i bacon

Hovedretten bestod af det lækreste stykke oksesteg, serveret med kartofler, dampede grøntsager, sovs og så sådan nogle spinat tingester i bacon
Thai-forårsruller (Poh Pia Tod)

Thai-forårsruller (Poh Pia Tod)

Forret, Hovedret, TilbehørFind andetmed. Det gør de kan spises med fingrerne, dyppes i chili og spises i nogle mundfulde
Quesadillas m. ost og hamburgerryg

Quesadillas m. ost og hamburgerryg

Til tapas, til forret, til hovedret, til frokost, til madpakken – ja you name it. Jeg er hurtigt blevet stor fan, og der skal helt sikkert eksperimenteres medandre typer fyld også
Quesadillas m. laks og ost

Quesadillas m. laks og ost

Ideel til frokost, forret, hovedret og evt. Jeg har bytte grisen ud med fisk og lavet en lækker lakse version
Sensommer kartoffelroulade

Sensommer kartoffelroulade

I en anden skål  røres æggene sammen med salt og peber, hvorefter massen hældes over kartoffel/squash-blandingen