Hovedret steg opskrifter

Porre-pasta ret i ovnen

Porre-pasta ret i ovnen

2 pakker skinketern (eller en rest hamberryg/skinke du kunne have i fryseren eller fra en steg dagen før)
Oksemørbrad med Fanøskinke

Oksemørbrad med Fanøskinke

Læg mørbraden i en bradepande og steg den i 30 minutter. Tag stegen ud og lad den trække i 15 minutter før den skæres i tynde skiver. Sautér skalotteløget, tilsæt kantarellerne og steg svampene i 6-8 minutter
Røsti

Røsti

Den kan spises, som den er – som hovedret – eller kan spises som tilbehør – nøjagtigt som kartofler plejer her i Danmark
Hjemmelavede vegetarfrikadeller

Hjemmelavede vegetarfrikadeller

‘Frikadellerne’ kan varieres med et utal af forskellige slags grøntsager, og spises på rugbrød til frokost eller som tilbehør til en hovedret til aften

Svinemørbrad i flødesauce med bacon og æbler

Skær bacon i mindre stykker og steg dem i en stor gryde til de er sprøde. Tag bacon op af gryden, hak løgene fint og steg dem i fedtet ved svag varme indtil de er klare
Fyldte portobellosvampe

Fyldte portobellosvampe

Du kan bruge det som tilbehør til andet, eller som hovedret, men så skal der nok beregnes et par stykker per person
Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer

Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller som hovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til
Nytårstorsk i  sprød filodej

Nytårstorsk i sprød filodej

Her er forretten, i morgen kommer hovedretten og til sidst kommer desserten. Steg rullerne sprøde i den varme olie
Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

Suppen er tilberedt som en forret, men du kan selvfølgelig også spise suppen som en hovedret. Steg imens kalkunbacon på en pande til det er sprødt
Chokolade muffins

Chokolade muffins

Ærtesuppe til forret, flæskestegssandwich til hovedret – det er da alternativt – og chokolade muffins med is til dessert