Som altid kan pestobrugestil meget. Pestoens smag er som sagt ret fremtrædende, så den fungerer godt til at spice op og give lidt kant til sommermiddagen
Alle slags krydderurter kan bruges, prøv lidt forskelligt alt efter smag. Når du ikke kan piske mere ælter og foldes dejen til alt melet er absorberet og dejen er glat
Og så kan pesto også bruges i salater, f. Opskriften fra ‘consorzio del pesto alla genovese’ foreskriver også, hvor de forskellige ingredienser skal være produceret, for at pestoen lever op til foreningens kvalitetskrav
Maj måned skriger ramsløg, denne tidligere ukrudtsplante der gror vildt er blevet en lækker delikatesse der kan bruges i mange sammenhænge med dens kraftige smag af hvidløg er det en utrolig smagsgiver
Jeg tilføjer ofte et strejf af hvidløg eller chili alt efter hvadpesto’en skal brugestil. Den klassiske grønne pesto med basilikum, hvidløg og parmesan er altid et hit, men jeg kan godt lide at eksperimentere og bruge hvad jeg har i skuffer, køleskab og urtehave
Også persillen er begyndt at levere fine nye skud så det har givet råvarer til den dejligste pesto. Sæt beholderen til stavblænderen på vægten og læg alle ingredienserne i – skær evt
Lad afkøle i køleskabet og brug det på alt hvad du kan komme i nærheden af. En ganske almindelig raps, solsikke eller vindruekerneolie kan også sagtens bruges
En traditionel Pesto Genovese er jo baseret på Basilikum, Pinjekerner og Parmigiano, men hjemmedyrket basilikum har jo sin begrænsede periode i de danske drivhuse, mens bredbladet persille på friland kan høstes næsten lige til der kommer frost (overdrivelse fremmer forståelsen …)