Følelsen af at spise kage til morgenmad, og samtidig få en sund og dejlig start på dagen, er svær at hamle op med… Og det er præcis hvad mine forskellige opskrifter på bagt grød kan – og den her er ingen undtagelse
Man kan på en anden måde sige, at det praktiske arbejde bare blev udrettet hjemme i eget køkken og uden undervisning, og da vi i forvejen lige skulle mødes i studiegruppen for lige at lave lidt opgave-relateret, så var det jo smart at mødes til morgenmad
Jeg forsøgte mig med at lave både en sød lakridssirup og en salt lakridssirup, men den søde lakridssirup blev til en tyk grødmed en frygtelig masse klumper, som endte med ikke at stå til at redde
Hvis man ikke kender polenta, så er polenta en grov majsmel, som man koger til en meget tyk grød. Man skal også være opmærksom på at server polenta mens den er rygende varm
– Bland kornene fra vaniljestængerne og sukkeret i den afkølet risengrød (Stuetempereret grød). – Hak mandler nogenlunde fint med en kniv og fordel mandlerne rundt i massen
Der findes flere æbler, der egner sig fortrinligt til grød – Gråsten, Cameo, Filippa, Belle de Boskoop, Guldborg og Cortland er gode valg, men der findes sikkert mange andre
Pynt til sidst med lidt hakkede abrikos, tranbær, mandler og pistacienødder. Nyd risdesserten som en snack eller servere risdesserten for dine sundhedsbeviste gæster, som et sundere bud på den traditionelle ris a la mande
Og ellers laver jeg dem med sukker og smørklat, sukker og mælk, bær som lige har fået et lille opkog, du kan også blande en ske kakaopulver (den uden sukker) i en portion og så hælde honning over, eller mose en kvart banan og blande medgrøden og så skiver af banan ovenpå drysset med kokos, eller blande grødenmed æbler og kanel… Der er mange forskellige muligheder
Som sagt er der mange forskellige råvarer i som gør, at det kan tage længere tid at lave end en almindelig salat, men som jeg også har skrevet, har jeg lavet denne salat som et helt måltid, så retten her tager ikke længere tid at lave end en almindelig ret