Hvedebrød på surdej, Tidsforbrug. Surdejen går rigtig godt i spænd med sødmen fra gulerødderne, men for at give brødet en tak mere sødme er der også lidt honning i
Det er enlig ikke strengt nødvendigt at bruge en surdej i hvedebrød, men det giver et bedre brød i den lange ende (efter min mening), til gengæld er det uundværligt i rugbrød
Derudover bliver brødene mere tætte og kompakte end hvedebrød. Jeg startede først med at udelukke speltmel fra min kost, men efter et par uger på dieten mærkede jeg hurtigt, at jeg manglede en masse fibre i min kost, som jeg ellers var vandt til at få rigeligt af
Jeg har altid, da jeg var yngre, syntes at surdej, var noget underligt, besværligt noget, og jeg har ikke rigtigt været klar over, at det faktisk kan bruges til andet, end bare rugbrød, ikke før jeg begyndte at undersøge det rigtigt, her i vinter, hvor min far en dag, ud af det blå sagde "Hvornår skal du i gang med at bage rugbrød