Du kan også sagtens bruge andre typer bønner end de klassiske røde og hvide som er vist her. Til bønnesalaten har jeg brugt tørrede bønner (som altid findes i mit forrådskammer), som skal stilles i blød dagen inden
) I weekenden var jeg så vild og vovemodig (okay, overdrivelse fremme forståelsen) at jeg købte en pose tørrede hvide bønner, som jeg ikke anede hvad jeg skulle stille op med
Fisketallerkenen bestod af varmrøget laks med urtedressing (den rødlige fisk med peberkorn), hellefisk med tartarsauce (den hvide fisk med dildkvisten ovenpå), aiolirejer (forrest på tallerkenen ved salaten - dejlig smag af hvidløg) og så det mest spændende, nemlig en "rødbedeskål" med hellefisk (skålen til venstre i billedet)
Kedney bønner evt dåse Hvide bønner kogt med salt evt då Heste bønner kogt med salt Rødløg i både Halve små tomater Hakket bredbladet persille Husk at bønner skal ligge i vand og udblødes i mindst 10- 12 timer , så gift stofferne kommer ud. 3 fed hvidløg knust 2 spsk hakket kapers Oile Salt Peber Citronsaft Vend olien på bønnerne og vend grønt og roukola i. 3 fed hvidløg
) Først på ugen lavede jeg den skønneste og meget proteinrige bønnesalat med tre forskellige slags bønner, skalotteløg og en dressing bestående af sennep, honning og hvidvinseddike