Jeg har tidligere delt ‘Den sunde osteFRIsovs‘ lavet på hvidebønner og ‘Multi-purpose grøntsagssauce‘, som også smager skønt, prøv dem og find din egen favorit
Som lovet kommer her endnu en sund opskrift med hvidebønner. *Bønnerne kan købes på dåse, men jeg foretrækker at udbløde og koge dem selv i store mængder
Se også min opskrift på ‘Den sunde osteFRIsovs‘ som er lavet på hvidebønner. Jeg blev inspireret til denne multi-purpose (anvendelig til mange formål) grøntsagsdip af en video på youtube, hvor en lignende sauce blev brugt til at lave en vegansk udgave af mac’n’cheese
Du kan også indstille røretiden manuelt med den indbyggede timer eller bruge SensorControl, så du automatisk får perfekt æltet dej, pisket fløde eller æggehvider
Lidt ekstra dippedip er altid en god ekstra topping som præsenterer retten endnu bedre. 50 gram tørrede bønner (hvide, sorte eller hvad du har lyst til). 1) Bønner og kikærter skal udblødes i koldt vand i 12 timer
Oftest synes jeg at kidneybønner, kikærter og linser passer bedst til mexicansk-inspirerede dips, fx med chili, jalapenos, tabasco, hvidløg, paprika osv, - hvor hvidebønner og butterbeans passer bedst med mere nordiske ingredienser, som løg, persille, citronsaft, salt og peber
Proteinrig og sund hjemmelavet pålæg eller dip til grøntsager/kød. 1 ds økologiske butter beans (samme mængde tørrede/kogte bønner kan selvfølgelig også bruges)
Pestoen kan bruges som dip til grøntsager, som tilbehør til kød eller som pynt smurt oven på f. 1 ds Butterbeans (hvidebønner). VELBEKOMME 1 ds Butterbeans (hvidebønner)
Det er ikke nødvendigt at bede bønner, for at få denne bønnedip til at lykkes. Her virker ingen bønner… med mindre de er godt afdryppede, så i gang med sigten