160 g selleri. Server dem med en dejlig salat af fintsnittet spidskål/hvidkål, fine grønne ærter, små tomater i skiver, peanuts og en dressing af 3 dele hvid balsamicoeddike 1 del grov sennep 1 del olivenolie og eventuelt lidt flydende honning. 160 g selleri
Det kan fx være gulerødder, porrer, rødkål, grønkål, hvidkål og selleri, og de er fuldt ud så rige på vitaminer, mineraler og fibre som sommerens populære grønsager
Pastinakker, grønkål, rødbeder, svampe, kartofler, hokkaido, løg, moskusgræskar, selleri, blomkål, jordskokker, hvidkål, rødkål… Hvordan kan man andet end elske denne farverige årstid
Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed at jeg elsker suppe, eftersom jeg allerede har delt en opskrift med jer før, nemlig Suppe med selleri og søde kartofler, som er en meget familievenlig suppe
Første ret bestod af det færdigkogte og stadig lune gåsekød serveret med en vinterslaw af gulerødder og hvidkål, kartoffelrosti og champignonsovs (til dem der ikke kan undvære sovs)
Snit hvidkålen meget fint med en skarp kniv. Hvis du altid har et godt lager af rodfrugter – gulerødder, persillerødder, rødbeder, knoldselleri, pastinak – og kål – som jo kan holde sig i mange dage, hvis man opbevarer dem rigtigt, så er der grundlag for en god og sund middag eller frokost
Gør imens grøntsagerne klar ved at snitte hvidkålen groft – ikke stokken – skrælle selleri, gulerødder og kartofler, og skære dem i chunky stykker og skære porren i tykke skiver
Fidusen er egentlig bare at udskifte pastapladerne med blade af rå hvidkål. Og da hvidkål ikke indeholder så meget væske som fx squash, som jeg tidligere har brugt, bliver lasagnen heller ikke helt så vandet, som når man ellers udskifter pastaen med grøntsager
Fint snittet Hvidkål. Det skal lige siges, at mere hvidløg, røde linser, selleri eller andet sjovt garanteret kun vil gøre hele herligheden endnu mere fantastisk