Det kan svinge en del, hvor meget mel der skal bruges, det kommer især an på, hvilken type mel der bruges Dejen skal ikke være flydende, men minde om en almindelig rugbrødsdej
Hvis du ikke er laktose intolerant kan du bruge hvilken som helst smør og yoghurt i opskriften. Personligt kan jeg ikke lide den laktosefri smør fra arla og Ama plante magarine synes jeg er for olieret og har en besynderlig smag
Derefter blandede jeg massen med olie, æg og salt til det var godt blandet. Princippet er dog det samme, det er lavet af frø, nødder, æg og olie - men jeg har valgt at blende alle mine frø og nødder (det gør man ikke ved stenalderbrødet), fordi jeg tror det er mere mig
durummel (du kan bruge hvilken som helst slags mel her, og dermed få forskellige brød)ca. Du kan bage brødet uden at pensle det, men hvis du har lyst til en mere sej skorpe kan du pensle det med olivenolie
Det står jo en helt frit for hvad man gerne vil have oven på sit madbrød, men i denne her variant har jeg valgt at lægge San Marzano tomat, tørret oregano, Olivenolie, salt og Provolone ost på bollerne, men du kan sagtens bruge en parmesan eller en gouda eller hvilken ost du foretrækker, eller selvfølgelig ingen ost overhovedet, der er mange muligheder
Så former man den til et brød eller to, alt efter hvilken størrelse man ønsker på brødet. olie i en stor skål og vender dej-kuglen rundt i skålen så der er olie på alle sider
Hvis man ikke lige har sådan en ved hånden kan man bruge en hvilken som helst anden væske. Smør en springform med en neutral olie, spred kikse-blandingen over bunden og tryk den godt og jævnt sammen
Det giver brødet meget mere smag, ligegyldig hvilken en slags mel, man bruger. oliven olie, rosmarin efter smag(gerne meget), flage salt og eventuelt mild røget paprika eller revet hvidløg eller frisk chili(disse krydderier giver lidt ekstra smag tilbrødet, men kan sagtens undværes, hvis man ikke har det)
Man kan måle med et stegetermometer hvilken temperatur der er i lige din ovn ved dette trick. Det er stadig januar og dermed fokus på det lidt sundere brød, så jeg er blevet inspireret af en opskrift på et brød der indeholder øl, olie, malt og lavet på en fordej som indeholder skyr
Åh, hvilken skøn opfindelse. I koldpresset og uraffineret form er kokosolie en af de mest varmestabile planteolier og dermed en hensigtsmæssig olietil både stegning og bagning ved høje temperaturer