Mine bedsteforældre bor på Fyn, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange gange, min morfar har hentet friskbagt "brunner" til os hos bageren, og jeg siddet med snaskede fingre og en veltilfreds mavse på terrassen i min mormor og morfars sommerhus
Også selvom jeg ikke kommer fra Fyn, hvor man jo ellers bagerden bedste brunsviger – hvis man altså spørger en fynbo Og så er det noget med, at det hedder “brånsvir”…og ikke bruuunsijer, som enkøbenhavner ville sige
Uhm, i dag lavede vi en "rigtig-søndag-morgen" med rundstykker og brunsviger fra bageren. Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har købt rundstykker, men vi fik ideen af nogle venner i går og sprang på den med det samme
Den kan enten nydes alene i egoistiske stykker fra bageren eller i store mængder sammen med andre. En klassisk dansk brunsviger er noget jeg har store følelser for
Overvej om du har overskud til at bage brødet selv, eller om du skal hente det hos bageren. Hvis det er en almindelig hyggebrunch uden fødselsdagsfejring eller lignende laver vi ofte en formiddagskage fx smørbagte kanelsnegle eller brunsviger, som serveres i forlængelse af brunchen
Vi kender alle kanelsnegle – men har I hørt om brunsvigersneglen. Det er en absolut himmelsk opfindelse fra BRØD og efter et par forsøg og et meget tålmodigt smagspanel bestående af Ais og denne lækre dame, så er opskriften klar
før du drysser med perlesukker og bager ca. Jeg synes, den er yderst velegnet som fødselsdagskagekrans eller på et morgenmadsbrunchbord som alternativ til kanelkrans eller brunsviger
Der er vidst ingen tvivl om at brunsviger ikke kan købes bedre end dem på fyn, desværre havde Meyers Bageri også brunsviger, de så, så tørre ud at jeg fik en udskildt trang til at påpege at de måske skulle fjerne dem fra montren (men jeg holdt selvfølgelig min højgravide mund
Hun bagersimpelthenden allerbedste. En klassiske brunsviger opgraderet med syrlige rabarber. Det dejlige søde fyld, får selskab af let-syrlige rabarber, og den kombination er fantastisk
med glasur og slik, ligesom bageren gør, mmh. -)Da programmet ligesom var lagt for min rigtige fødselsdag, inviterede jeg familien hjem til mine forældre med mormors boller, verdens bedste brunsviger af Anne au Chocolat og marengs lagkage med jordbær
Næste gang jeg bager af denne dej, så tror jeg at jeg vil lave brunsviger. ENDELIG har jeg fundet en opskrift, som kan erstatte min mors fødselsdagsboller - sprøde, lidt søde og med en god krumme
Når det kører, bager jeg nedenstående portion hver søndag. Så kan man justere næste gang man bager. Nyd straks en bolle med smør og muscovadosukker - bedre endbrunsviger