Hvordan laver man kartoffelmos opskrifter

Oksegryde med kartoffelmos

Oksegryde med kartoffelmos

Når jeg laver en sådan gryderet laver jeg altid en stor portion, så er der nemlig aftensmad til flere dage
Gryderet med kødsauce og kartoffelmos

Gryderet med kødsauce og kartoffelmos

Nå ja og som dessert laver jeg hindbærsnitter, men ingen billeder af dem da de stadig er i ovnen. Lav en kødsauce og en gang kartoffelmos som du bedst kan lide det
Kartoffel blinis – Lavet af en rest kartoffelmos

Kartoffel blinis – Lavet af en rest kartoffelmos

laverman bare passende runde klatter, med lidt afstand imellem. Hvis man ikke lige har en rest kartoffelmos, kan man også bruge kogte kartofler, som moses eller rives, og man kan selvfølgelig også bare koge noget nyt
Paprikagryde

Paprikagryde

Sådan laver du en lækker paprikagryde. Paprikagryde er vel i bund og grund det samme som mørbradgryde – hvis der altså er mørbrad i – men det beviser jo bare, at det er en vellidt ret, for kært barn har som bekendt mange navne
Millionbøf

Millionbøf

Sådan laver du dagens ret. Navnet millionbøf kommer af at kødet deler sig i mange små stykker når det steges – om det er en million små bøffer eller én bøf i en million atomer skal jeg lade være usagt
Rodfrugter i ovn

Rodfrugter i ovn

Sidstnævnte kan varieres i det uendelig, afhængig af hvordan retten, de skal serveres til, er krydret
Vildtgryde: rådyrbov i klassisk vildtsovs

Vildtgryde: rådyrbov i klassisk vildtsovs

Normalt laverman den til stegt dyrekød, men i en gryderet med rådyrbov er den mindst lige så god. Kødet er lækkert, men der er mange sener, man skal fjerne først
Råstegte kartofler

Råstegte kartofler

Det betyder selvfølgelig også, at de feder mere, end hvis du laver dem i ovnen, men husk, at det er alligevel minimalt, hvor meget fedtstof kartofler kan suge
Langtidsstegt oksespidsbryst i rømertopf

Langtidsstegt oksespidsbryst i rømertopf

Dette er en rigtig nem og meget lækker ret som vi ofte laver i vinterhalvåret og selvom det kun lige var en snert af efterår i luften søndag, ja så tyvstartede vi altså lidt
Gullash

Gullash

Kartoffelmosenlaver du imens gullaschen simrer. Dels fordi jeg synes, at gullasch skal simre, og dels fordi jeg synes, det er lidt synd og skam at bruge den skønne mørbrad til gullasch, når nu den kan bruges til så mange andre lækre retter

Ungarsk gullasch – God simremad

Når retten har simret nok, så tilsættes den halve liter fløde – jeg vil ikke anbefale at du bruger en med lavere fedtprocent, da det går ud over smagen
Hvidkålssuppe

Hvidkålssuppe

lavere. Derfor tænkte jeg, da jeg kiggede ind i køleskabet og så et hvidkålshovede, som var ved at være lidt kedeligt at se på, at “Det kunne man da måske lave en lækker og cremet suppe ud af
Ternet oksegryde

Ternet oksegryde

Ris er gode til – men vil man virkelig ramme toppen, laverman en portion Kartoffelmos Classic.  Noget, der passer til, at man kommer træt ind efter at have arbejdet udendørs i regnvejr
Hvad jeg spiser på en dag

Hvad jeg spiser på en dag

Jeg laver som regel en stor portion, og så spiser vi linsesovsen med spaghetti den ene dag og med brune ris eller kartoffelmos den anden dag