Når nu jeg er i gang med at skrælle og koge æbler til mos, så laver jeg altid dobbelt portion. En pikant smag af vanilje og lidt sprøde mandler er med til at forsøde æblemosen, som jeg lægger sammen med knuste marcipanmakroner, i stedet for den klassiske æblekagerasp
De smager godt, men kan måske være lidt tunge i det, så næste gang overvejer jeg at bruge en teske, når jeg lavertoppene, så de bliver i mindre mundrette bidder
Sådan laver du julekringle. Derudover så var det vigtigt for mig med en ovn, der har et stort indre rum, så jeg kan få nogle plader med plads til så mangekager ad gangen som muligt
Hvis din ovn laver hård undervarme, så vil de have tendens til at blive mørke i bunden før på toppen, det kan du afhjælpe ved at bage på to bageplader ovenpå hinanden
Imens kagen bager, laver du marengsen. På min egen kagefavoritliste kommer der ganske vist mangekager inden jeg når til Bedstefars Skæg, men det skal da bestemt ikke afholde mig fra at glæde min mor Den var i øvrigt til hendes strikkeklub, så jeg var ikke engang inviteret til kagespisningen… Min mor og hendes strikkeklub synes, Bedstefars Skæg er en fantastisk kage, så hvis du er i samme båd, kommer der her (endnu) en opskrift på den gamle klassiker – dog med et tvist, da jeg sneg lidt appelsin og lidt marcipan i kagedejen… Det havde de luret i min mors strikkeklub, men den fik nu ros med på vejen alligevel
Her bager hun nemlig næsten altid kringle (bortset fra om sommeren når den står på rødgrød med fløde eller om efteråret, når hun laver gammeldags ævlekage selvfølgelig)
Jeg laver ofte mine sødere sager med inspiration fra "Raw food" uden at det er "raw". Gennem tiden har der både været sunde opskrifter på brunkager, vanillekranse, havregrynskugler, risalamande (havrealamande), marcipan, nougat, marcipanhorn, cornflakes toppe osv
Imens bundene bager, laver du cremen. Opskriften på bunde er egentlig en opskrift op muffins fra et gammelt hæfte fra Odense Marcipan - en opskrift, som jeg altid vender tilbage til, for den er bare super god
Den blev pyntet med friske, danske jordbær og fløde, men laver du en større portion ostecreme, kan den sagtens bruges også – eller du kan smøre en anelse smørcreme eller flødeskum på, og så pynte med et fint marcipanbånd – sådan som jeg har gjort her
Jeg er blevet spurgt rigtig mange gange, hvordan jeg laver mine fine pyntemarengs og nu har jeg lavet en lille guide, eller i hvert fald forsøgt… Jeg vil efter bedste evne forsøge at beskrive og vise hvordan jeg gør