Sådan et laver jeg virkelig tit. For et godt stykke tid siden fik jeg en snap fra min veninde. Billedet var ret mørkt, men jeg kunne alligevel godt se, at hun havde lavet nogle ovnbagte søde kartofler med en creme og nogle ristede kikærter på toppen
Du kan se mere om præmien og hvordan du deltager her. Jeg bruger derudover altid brunt rørsukker, når jeg laver marmeladen, da den har en dybere, karamelagtig og mere lækker smag end normalt sukker, så jeg tænkte, at den ville passe perfekt til æblerne
Pisk det hele sammen, mens jeg laver dejen tænder jeg for vaffeljernet. Jeg nyder det ekstra overskud jeg har fået, efter jeg er begyndt at fylde det rigtige “brændstof” på min krop
Så lige nu holder jeg mig indendøre og laver lidt man kan varme sig på i stedet. Jeg ved, at hvis man vil have en rigtig Julesnaps klar, så man kan nyde den i December, er det nu den skal laves
Jeg laver eksempelvis altid for meget mad med vilje, så jeg har til frokosten dagen efter. Mange mener, det slet ikke er nødvendigt at udelukke gluten fra kosten og det bliver typisk omtalt som en fiks idé hos de sundhedshysteriske
Der er tildelte mad aftener, hvor manlaver mad til alle og aftener hvor man ikke skal lave en skid andet end ,at sætte sig til truget og spise noget nogle andre har lavet til en
Der er en juletradition, at jeg laver min egen gløgg hver år. • Smuttede, hakkede mandler. Når den er lunken tilsættes rom, snaps og portvin, hvorefter ekstrakt’en med krydderier mm hældes på skoldede glas der først er skyllet i atamon
Sådan laver du hjemmelavet gløgg-ekstrakt. Bland ekstrakt, rødvin, portvin, sukker, rosiner med snaps og mandler sammen i en gryde, og bring det til lige før kogepunktet – gløgg må ikke koge
Her mange år senere synes jeg stadig, det er den bedste måde at spise sild på. Serveres på godt groft rugbrød ledsaget af en kold øl - og så er der jo nok en del der mener at en snaps hører sig til også
Sådan har jeg tidligere kun tænkt om en slags snaps, nemlig den der i min omgangskreds kaldes Oldefars, den blev nemlig lavet af nogle af kammeraterne og en venindes oldefar
Deltagerne er meget forskellige – fra Aamanns, Erwin Lauterbachs Restaurant Lumskebugten og Told & Snaps til Restaurant Bjælkehuset, Hotel Fredensborg og Hotel- og Restaurantskolens Skolepraktik
Naturvejlederen Niels Frost viste fx hvordanman tog skindet af en hjort og parterede den. Ikke nok med at det var en god introduktion til det at spise vildt, synes jeg at det var rigtig fint at se hvordan et dyr gik fra at være helt og til at være skåret op i stykker