Hak mandler og pistacienødder fint i en minihakker. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den dernæst ned til chokoladen i en tynd stråle, mens du konstant laver små cirkulære bevægelser med en dejskraber i bunden af skålen
Ønsker du dette, kan man putte lidt sjokolade i en pose, og hælde kogende vand over til det smelter. Det kan godt betale sig at sætte karamellen over, mens du laverbunden
Hvis de skal bruges til en børnefødselsdag er det klart en fordel at bage mange små. Charlie tager det enlig meget godt, han hygger sig i sin kurv, hvor han kan holde øje med hvad jeg går og laver
Men derfor skal man da ikke undgå det, men i stedet springe ud i det. Før du går helt i gang, vil jeg anbefale at du laver både bund og dej, før du fylder i formen
100 gram kold smør 150 gram mel1½ spsk sukker (kan undværes hvis du ikke laverkage)1 knsps salt½-1 æg. 1½ spsk sukker (kan undværes hvis du ikke laverkage)
Alternativt, hvis en tykkere konsistens ønskes, kan denblendes kort med enstavblender, eller bærrene kan sigtes fra, så man kun har den klare sirup tilbage
Som jeg har fortalt i et tidligere indlæg, laver jeg ofte spiselige julegaver til familie og venner. Chokolade + salt eller karamel + salt kan bare et eller andet sammen – se fx disse chokoladebrud med saltede lakridsmandler, chewy havrecookies med hvid choko og havsalt, islagkage med saltkaramel og browniebund eller cheesecake med saltkaramel