Hvordan steger man rodfrugter opskrifter

Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

Står aftensmaden fx på kylling eller andet der skal tilberedes i ovnen, så prøv disse ovnbagte rodfrugter sammen med
Rodfrugter med perlespelt og grillet ost

Rodfrugter med perlespelt og grillet ost

Her sidst på vinteren hvor rodfrugter stadig er på menuen, i hvert fald hvis man holder sig nogenlunde til årstidens grønsager, kan det godt være tiltrængt med nye ideer
Svinegod steg

Svinegod steg

Stegeposen er lukket tæt til og derved forhindrer man kødsaften i. Server ovnstegte rodfrugter til. Alternativt kan man bruge en stegeso

Rodfrugter som tilbehør

Resultatet af det samarbejde, kan du se i det nyeste nummer, hvor jeg endnu engang overraskes over, hvor appetitligt og æstetisk man kan formidle det gode budskab om, at vi skal spise mere grønt og frugt
Sprødstegt lammekrone serveret m. grillede rodfrugter, grillede skalotter, semi tørrede tomater og rødvinssauce.

Sprødstegt lammekrone serveret m. grillede rodfrugter, grillede skalotter, semi tørrede tomater og rødvinssauce.

Man kan tilsætte lidt fløde hvis saucen er lidt bitter/syrlig. Dijonsennep (ikke 100% paleo)1 lille håndfuld mandler2 spsk. Olivenolie2 fed hvidløg1 håndfuld hakkede frisk krydderurter (Jeg brugte timian, oregano og en smule rosmarin)Himalaya saltPeberBlend mandler, sesam, hvidløg, olie, og krydderurter så det bliver som krummer/rasp. Jeg anretter med bagte rodfrugter, semi tørrede tomater samt Thomas Rodes ”grillede skalotter” fra Bogen ”Stenalderkost”God Appetit og god påske 800 g. 1 lille håndfuld mandler
Forloren hare med ribsgelé-sauce og ovnbagte rodfrugter

Forloren hare med ribsgelé-sauce og ovnbagte rodfrugter

Forloren hare ligger mit hjerte nært, for det har i mange år været min ynglings ret og min kære mor er stadig sød til, at tilberede forloren hare når jeg besøger mine forældre i det nordjyske
Linsegryde med rodfrugter

Linsegryde med rodfrugter

Retten her er ret simpel, men den kan bruges på mange måder. Cirka 1/2 tsk stødt rød chili (da der er meget forskel på styrken af stødt chili vil jeg anbefale at man prøver sig frem og starter med en knivspids stødt chili). Steg løgene ved høj varme i omkring 5 minutter og kom så salt ved sammen med rodfrugterne
Svinekam med citron og hvidløg. Og med tilbehør af rodfrugter

Svinekam med citron og hvidløg. Og med tilbehør af rodfrugter

Svinekam med rodfrugter. Rodfrugter efter smag (og sult). I en bradepande (alternativt et fad, som har en rist over) smider du rodfrugter i mundrette stykker, hvidløg, gerne lidt timian eller andre gode krydderurter, den hakkede, saltede citron, lidt honning og salt og peber
frikadeller og rodfrugter

frikadeller og rodfrugter

Frikadeller er i min verden rigtig mandags mad, så er ugen sparket i gang. Rodfrugterne er også ved at melde deres velkomst rundt omkring ligenu