Mine veninde fik en ”Anker” (ananas, mynte og æble), mens jeg fik en ”Ruth” (mango, hyben og æble). Tjeneren kom hurtigt med menukortet, som bød på alskens lækkerbiskener lige fra brunch, morgenmad og snacks til frokost-tapas, kager, juices og smoothies
De ekstra hyben besluttede jeg mig for at lave til kage. De kager med ingefær/kardemomme er dem i venstre side af billede (hvis man se godt efter har de mørkerødt krymmel) og dem med kanel/muskat er dem i højre side af billede (dem med bordeaux krymmel)
Der kan også bruges æbler, pærer, blommer, hindbær, hyben. Man kan vælge at bage bunden alene (rul dejen ud på et meldækket bord, smør en tærteform, rul dejen op på en kagerulle og ned i formen
Lige nu er der sæson for hyben så derfor syntes jeg at jeg blev nød til at lave hybenmarmelade. Opskriften er lidt min egen da jeg efter at have fjernet kerner fra omkring en håndfuld hyben ikke gad mere
Hyben/Æble Kompot. Jeg ved, at varme frugttærter helt klart er årstidens favorit, men de sidste par dage har jeg ikke kunne tænke på andet end Ostekage
Jeg har læge gerne ville lave disse kager men man kan åbenbart ikke få rosenvand i Aalborg. Jeg pyntet kagerne med spiseligt glimmer og tørrede rosen blade jeg fik af min foodie penpa