20 store skærme hyldeblomster, uden stilk2 citroner1 kg lys farin, eller 1 kg rørsukker, eller 200 gram mørk farin + 800 gram alm. 20 store skærme hyldeblomster, uden stilk
Har du forresten nogensinde prøvet at drikke varm hyldeblomstsaft. Jeg tror vist lige, at jeg nåede at være med på hyldeblomstsaft-vognen - og du kan også nå det endnu
Den skal lige stå en dag eller to mere, så kan der drikkessaft og/eller med hvidvin, laves mysli ristet i hyldeblomstsaft-koncentrat og fx gele til brug i desserter - mums
Saften kan drikkes eller bruges til at give smag i lækre retter, f. Drik. Først kan nogle af blomsterne bruges til hyldeblomstsaft, senere kan de grønne, umodne hyldebær syltes til nordiske kapers, og til sidst kan de modne bær bruges til saft, bagning, gele osv
Men hvis man kigger udover min følelsesmæssige forbindelse til hyldeblomstsaften, så er det i sin enkelthed en læskende, sød, forfriskende, sommeragtig blomsterdrik
Hyldeblomstdrik er en koldsyltning (rawfood, om man vil), dvs. Sådan undgår man at drikken bliver lidt kvalm, hvilket blomsterne i sig selv har tendens til