N. a. n. b. r. ø. d. s. o. m. i. k. e. v. P. g. D. E. J. T. I. L. S. K. A. B. R. Ø. 2. 5. æ. l. u. t. /. 1. p. y. h. (. f. c. ). -. 0. 6. G. H. ,. å. j. Æ
Det traditionelle indiskeNaanbrød der normalt laves i en tandori ovn hvor dejen klaskes på siden af en opretstående stenovn og medmindre man er indehaver af denne ret store indiske ovn må man tænke alternativt og samtidig opnå den hårde varme som tilbereder brødet ved høj varme og kort bagetid
Indisk giver begge dele og her får I lige en opskrift, på en af de ret så velykkede udgaver. Jeg serverede med hjemmelavede Naan der blev til på følgende vis
Jeg er fan af indisk mad og endnu større fan af både søde kartofler og kikærter, så jeg var helt sikker på, allerede inden jeg gik igang med denne ret, at jeg også ville elske den
Og har du været på en indisk restaurant, har du garanteret fået serveret naanbrød til din mad. Det er fladbrød eller chapati – som i øvrigt også er indisk og bliver serveret til dhal
Smør brødene med olie og drys med hvidløg, nigellafrø eller andet spændende. Og her følger opskriften på indisknaan (8-12 stk). 10 minutter til det begynder at skumme lidt (af uforklarlige årsager skummede mit ikke, og brødene blev altså vildt gode alligevel, så ingen panik). Slå dejen ned, og form nu 8-12 brød, naanbrød er flade og trekantede
Server med for eksempel kogte basmatiris og/eller naanbrød samt salat og/eller raita. Hvis der er noget jeg seriøst elsker, lige så meget i varmen som i vinterkulden, så er det en god, stærk indisk curry
Nyd retten med vilde eller brune ris, Sund er fedt naanbrød, kokosflager, ananas, rosiner og solsikkekerner og cashewnødder, svitset i kokosolie med lidt salt henover