Det karakteristiske ved butter chicken er den milde, aromatiske sauce med masser af krydderier og det helt møre kyllingekød, herfra “butter chicken” – retten er altså ikke fyldt med smør (min version er ihvertfald ikke), men den smager simpelthen så lækkert og cremet
Jeg bruger Patak’s kyllingesaucer, og jeg køber dem i Bilka. I ugens løb havde vi et par skønne gæster ovre til en super lækker men super nem omgang indisk “kyllingefest”
Jeg kan ikke huske om jeg har sagt det før men det kan ikke siges for tit, jeg elsker Indisk mad, de er simpelthen fantastiske til at bruge krydderier i deres mad dog uden det nødvendigvis bliver så stærkt at man ikke kan spise det
Læg kødet i saucen og tilsæt koriander, citronsaft og garam masala. Styrken i den styrer du let ved at erstatte chilien i saucen med en mildere, stærkere eller anden mængde chili
Ovnristede blomkål og kikærter / Kokos peanut curry med kikærter og græskar / Kylling i krydret kikærtesovs / Boller i karry – med kylling / Varmende indisk gryde med mørbrad
Indisk. Pasta vegetariana (penne med grøntsager og tomatsauce). Jeg håber at du kan bruge denne liste til, at finde lækker vegetarisk eller vegansk mad i Aalborg og omegn
Hvis du kan lide kikærter, kan jeg sagtens anbefale at hælde en dåse kikærter i saucen. Du kan også servere mangochutney, raita** og naanbrød til, som er klassisk tilindiske retter
Mit kendskab tilindisk køkken er stadig i sin spæde start men jeg synes dog at have erfaret det ikke er stærkt, så meget som det blot er kraftigt krydret
Saucen er en typisk masala, hvilket er en specifik retning/region indenfor indisk madlavning. Som med al indisk mad indgår der en række krydderier, som du måske ikke lige har, men jeg kan kun anbefale at få dem købt, hvis du som jeg er vild med det indiske