Italiensk 3 retters menu opskrifter

De 10 bud ved det italienske middagsbord

De 10 bud ved det italienske middagsbord

En italienskmenu er hovedsageligt inddelt i fire dele – antipasti, primi, secondi og dolci – mens vi i norden normalt inddeler vores menu i tre dele – forretter, hovedretter og desserter
Her spises Osso buco.......

Her spises Osso buco.......

Der findes lige så mange opskrifter på Osso buco, tror jeg, som der findes italienske husmødre. Kødet fylder ret godt i min lille bitte fryser i lejligheden, så for at undgå at skulle flytte kødet med os, så skulle det altså på menuen igår fredag
Spaghetti a la Carbonara

Spaghetti a la Carbonara

Carbonara er nok én af de italienske pastaretter, hvor der er mest palaver omkring hvilke ingredienser der hører sig til
Pasta med tomat, pancetta, pecorino og parmesan | Pasta all'amatriciana

Pasta med tomat, pancetta, pecorino og parmesan | Pasta all'amatriciana

Pancetta er en form for italiensk bacon, som dog har sin egen karakteristiske smag. Eftersom vi allerede mødtes ud på eftermiddagen, og jeg var helt bombet efter 2 dages intens AT-skrivning (AT er en tværfaglig opgave i gymnasiet), skulle det bare være en simpel menu. 8 personer) Lidt olivenolie6 skiver pancetta på ½ cm tykkelse (jeg brugte den rullede pancetta)1 stort løg, finhakket3 dåser (hakkede) flåede tomater à 400 gRød chili, befriet for kerner og hakket fintSaltEn stor håndfuld finrevet parmesanostEn stor håndfuld finrevet pecorino Ca. 30 min
“Sunde salater” af Anne Hjernøe

“Sunde salater” af Anne Hjernøe

Samtidig laves der forskellige salatvariationer over eksempelvis den italienske ret vitello tonnato (kalvekød med tunsauce) og den spanske mandelsuppe ajo blanco
Det veganske New York

Det veganske New York

Nærmest uanset hvor du går hen i NYC, er der vegansk mad på menuen. Det er så udbredt at være “grøn”, at selv de fleste “almindelige” caféer og restauranter har flere tydeligt markerede veganske retter eller menuer på kortet
Den store foodie andbefaling NYC

Den store foodie andbefaling NYC

Der fås selvfølgelig også traditionelle italienske retter. Hvis du har været ude og rejse i et stykke tid, vil du blive lykkelig over at se, at de har dansk rugbrød på menukortet samt mange andre dansk inspirerede retter
Restaurant The Lodge i Vejle

Restaurant The Lodge i Vejle

Stilen er italiensk og så lige med lidt sidespring til det franske, asiatiske og molekylært gastronomiske nordiske køkken
Fejringsmiddag på Restaurant Relæ

Fejringsmiddag på Restaurant Relæ

Besøg på italienske ‘Mother’, Kødbyen i Købehavn. Restaurant Relæ har et, efter mit hoved, ret sejt koncept i det at de kun har to menuer med fire retter
Osteria 16

Osteria 16

Så er aftenen italienske tema ligesom skudt i gang. Der er én menu at vælge. 250,– Dejlig nemt, og så kan man jo være så heldig at smage noget nyt og spændende, som man måske ellers ikke umiddelbart ville kaste sig over, hvis ikke man fik det som en del af en menu på denne måde. Vores søde tjenere (som begge i øvrigt kun snakker italiensk og så en smule engelsk krydret med enkelte danske ord) fik vores bord klar i restauranten, hvor mit bedste bud er, at der kan være omkring 30-35 mennesker – husk derfor at bestille bord. Hun har efter vores utallige ferie i det italienske efterhånden lært, at bestiller hun sin højtelskede cappuccino efter klokken 10 om formiddagen, så vender de kære tjenere det hvide ud af øjnene, mens man næsten kan høre dem råbe “mærkelige turist” inde i hovedet. 1 3/4 dl stærk espresso. 3–4 timer. 1 3/4 dl stærk espresso