italiensk bondepizza m sommerløg. Ugens menu tomatsalat. Voksbønner kan også koges 3 minutter, afdryppes og bruges i en krydret wokret. Husk at bønner altid skal koges 3-4 minutter, før de spises. 30,- kr
De danske asparges er ikke helt klar endnu, men man kan købe fine tyske og italienske asparges nu, så det ER en mulighed at hapse et par grønne stængler til ugens linsekarbonader
de italienske asparges er her. Ugens menu . 30. _________________________________________________________________________________________________________________________________________
En italienskmenu er hovedsageligt inddelt i fire dele – antipasti, primi, secondi og dolci – mens vi i norden normalt inddeler vores menu i tre dele – forretter, hovedretter og desserter
Der findes lige så mange opskrifter på Osso buco, tror jeg, som der findes italienske husmødre. Kødet fylder ret godt i min lille bitte fryser i lejligheden, så for at undgå at skulle flytte kødet med os, så skulle det altså på menuen igår fredag
Pancetta er en form for italiensk bacon, som dog har sin egen karakteristiske smag. Eftersom vi allerede mødtes ud på eftermiddagen, og jeg var helt bombet efter 2 dages intens AT-skrivning (AT er en tværfaglig opgave i gymnasiet), skulle det bare være en simpel menu. 8 personer) Lidt olivenolie6 skiver pancetta på ½ cm tykkelse (jeg brugte den rullede pancetta)1 stort løg, finhakket3 dåser (hakkede) flåede tomater à 400 gRød chili, befriet for kerner og hakket fintSaltEn stor håndfuld finrevet parmesanostEn stor håndfuld finrevet pecorino Ca. 30 min
Samtidig laves der forskellige salatvariationer over eksempelvis den italienske ret vitello tonnato (kalvekød med tunsauce) og den spanske mandelsuppe ajo blanco
Nærmest uanset hvor du går hen i NYC, er der vegansk mad på menuen. Det er så udbredt at være “grøn”, at selv de fleste “almindelige” caféer og restauranter har flere tydeligt markerede veganske retter eller menuer på kortet
Der fås selvfølgelig også traditionelle italienske retter. Hvis du har været ude og rejse i et stykke tid, vil du blive lykkelig over at se, at de har dansk rugbrød på menukortet samt mange andre dansk inspirerede retter
Besøg på italienske ‘Mother’, Kødbyen i Købehavn. Restaurant Relæ har et, efter mit hoved, ret sejt koncept i det at de kun har to menuer med fire retter
Så er aftenen italienske tema ligesom skudt i gang. Der er én menu at vælge. 250,– Dejlig nemt, og så kan man jo være så heldig at smage noget nyt og spændende, som man måske ellers ikke umiddelbart ville kaste sig over, hvis ikke man fik det som en del af en menu på denne måde. Vores søde tjenere (som begge i øvrigt kun snakker italiensk og så en smule engelsk krydret med enkelte danske ord) fik vores bord klar i restauranten, hvor mit bedste bud er, at der kan være omkring 30-35 mennesker – husk derfor at bestille bord. Hun har efter vores utallige ferie i det italienske efterhånden lært, at bestiller hun sin højtelskede cappuccino efter klokken 10 om formiddagen, så vender de kære tjenere det hvide ud af øjnene, mens man næsten kan høre dem råbe “mærkelige turist” inde i hovedet. 1 3/4 dl stærk espresso. 3–4 timer. 1 3/4 dl stærk espresso