Jeg har valgt dejen fra min bog “Verdens bedste brød – det æltefri grydebrød”. Denne landlige ret fra Italien består af en pizzabund med “tærtefyld” på toppen
Form to lange flade brød og belæg det ene med små, smagfulde blommetomater (eller andre aromatiske tomater) og det andet med små hvidløgssplinter og laurbærblade
Lækker italienskfladbrødmed masser af smag, brødet er også i "familie" med pizzaen. Server dette brød som tilbehør til diverse retter eller bare spis det som det er, er også lækkert
Så derfor i dag en opskrift på et sprødt og saftigt italienskbrød. Et madbrød, der gør sig godt som tilbehør, som sandwichbrød eller bare til et lille glas i utide
Det er et brød der låner lidt fra de helt klassiske italienske filone brød, med masser af tipo oo mel, ølandshvede og surdej, ligesom der bruger lidt rapsolie til at give et lidt blødere brød
Fantastisk nem brødopskrift, der ikke kræver æltning og kan varieres i det uendelige. Rør alle ingredienser sammen til en jævn masse (kan gøres med gaffel, grydeske eller røremaskine)
Mine favoritter er med chorizo og squash og meditalienske kødboller. Man lader simpelthen stenen stå i ovnen, mens den varmer op, og når man putter pizzaerne i ovnen, bliver dejen ramt af en intens varme nedefra, der får brødet til at hæve bedre og giver sprød bund uden at brænde
Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent. Glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1500 g italiensk hvedemel, fx Tipo00. 1200 g Karolines Køkken® Salatost i tern med chili og rød peberFremgangsmåde. Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer. Dag 2 Læg den bløde dej over i en bradepande med bagepapir