Italiensk brød med tipo 00 opskrifter

Italiensk flutes

Italiensk flutes

En flûte så lækker og sprød, et knagende godt brød. Man kan også tage dem med under armen og med på skovtur
italiensk bondepizza m sommerløg

italiensk bondepizza m sommerløg

Jeg har valgt dejen fra min bog “Verdens bedste brød – det æltefri grydebrød”. Denne landlige ret fra Italien består af en pizzabund med “tærtefyld” på toppen
Italienske gudemundfulde fra Umbrien

Italienske gudemundfulde fra Umbrien

Form to lange flade brød og belæg det ene med små, smagfulde blommetomater (eller andre aromatiske tomater) og det andet med små hvidløgssplinter og laurbærblade
baguette med italiensk mel

baguette med italiensk mel

Lækkert brød er altid fantastisk som tilbehør til salaten, med smør på eller hovedrollen i en sandwich
Foccacia med timian og havsalt

Foccacia med timian og havsalt

Lækker italienskfladbrødmed masser af smag, brødet er også i "familie" med pizzaen. Server dette brød som tilbehør til diverse retter eller bare spis det som det er, er også lækkert
Focaccia – også til sandwich

Focaccia – også til sandwich

Så derfor i dag en opskrift på et sprødt og saftigt italienskbrød. Et madbrød, der gør sig godt som tilbehør, som sandwichbrød eller bare til et lille glas i utide
Majsboller

Majsboller

Brødtype. Lækre sprøde lune majsboller med smør og så en god ost, så har man en rigtig god start på dagen
Ravbrød

Ravbrød

Det er et brød der låner lidt fra de helt klassiske italienske filone brød, med masser af tipo oo mel, ølandshvede og surdej, ligesom der bruger lidt rapsolie til at give et lidt blødere brød
Supernemme koldhævede flutes

Supernemme koldhævede flutes

Fantastisk nem brødopskrift, der ikke kræver æltning og kan varieres i det uendelige. Rør alle ingredienser sammen til en jævn masse (kan gøres med gaffel, grydeske eller røremaskine)
Focaccia med hvidløg og flagesalt

Focaccia med hvidløg og flagesalt

Gærbrød bagt på godt hvedemel med hvidløg og flagesalt Det tager tid at bage et godt foccacia brød, fordi det skal hæve længe (læs
Pizza - made from scratch!

Pizza - made from scratch!

Mine favoritter er med chorizo og squash og meditalienske kødboller. Man lader simpelthen stenen stå i ovnen, mens den varmer op, og når man putter pizzaerne i ovnen, bliver dejen ramt af en intens varme nedefra, der får brødet til at hæve bedre og giver sprød bund uden at brænde
Langtidshævet focaccia med stilktomater

Langtidshævet focaccia med stilktomater

Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent. Glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1500 g italiensk hvedemel, fx Tipo00. 1200 g Karolines Køkken® Salatost i tern med chili og rød peberFremgangsmåde. Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer. Dag 2 Læg den bløde dej over i en bradepande med bagepapir
Fuldorns Focaccia med Tang og Pesto

Fuldorns Focaccia med Tang og Pesto

Det her brød er fuldstændig fantastik. Tilsæt olie, Tangsalt og de sidste to mel-typer og rør det hele godt sammen med en spsk
Fuldkorns Focaccia med Tangpesto

Fuldkorns Focaccia med Tangpesto

- Selve focaccia'en er lavet primær på fuldkornsmel, og indeholder italienske melsorter, for at give den bedste konsistens til brødet