Et lækkert tilbehør til alle slags kød – eller såmænd bare til et stykke nybagt brød – er borlottobønner på italiensk med løg, hvidløg, rosmarin og olivenolie
Vi spise den som en let hovedret med et rigtig godt stykke italienskbrød til. Denne ret lækre traditionelle italienske ret forkælede vi os selv med i går aftes
Focaccia er nemlig et italienskbrød. Focaccia oftest fejlagtigt stavet F O C C A C I A – i hvert fald i Danmark, nok ikke i Italien, hvor brødet kommer fra
Bag brødet i ca. Drys med flagesalt og rosmarin. Tilsæt salt, kamutmel og durummel. 1 spsk groft salt. 150 g italiensk hvedemel. 2 spsk olivenolie. 1 spsk flagesalt
Mine favoritter er med chorizo og squash og med italienske kødboller. Man lader simpelthen stenen stå i ovnen, mens den varmer op, og når man putter pizzaerne i ovnen, bliver dejen ramt af en intens varme nedefra, der får brødet til at hæve bedre og giver sprød bund uden at brænde
Her er opskriften på en traditionel italiensk stuvning. Server med brød. Svits grøntsagerne stille og roligt i ekstra jomfru olivenolie ved lav varme, så de ikke brænder på eller karamelliserer
Det står jo en helt frit for hvad man gerne vil have oven på sit madbrød, men i denne her variant har jeg valgt at lægge San Marzano tomat, tørret oregano, Olivenolie, salt og Provolone ost på bollerne, men du kan sagtens bruge en parmesan eller en gouda eller hvilken ost du foretrækker, eller selvfølgelig ingen ost overhovedet, der er mange muligheder
Jeg fik inspirationen til at lave grissini (italienskebrødstænger) på madfryd. Det giver i øvrigt et godt pift, hvis der tilsættes fx friskhakket rosmarin eller timian til dejen