Italiensk brød olivenolie rosmarin salt opskrifter

Borlottobønner med italiensk charme og rosmarin

Borlottobønner med italiensk charme og rosmarin

Et lækkert tilbehør til alle slags kød – eller såmænd bare til et stykke nybagt brød – er borlottobønner på italiensk med løg, hvidløg, rosmarin og olivenolie
Fyldig italiensk suppe med palmekål

Fyldig italiensk suppe med palmekål

Smør brødet med olivenolie og drys. Server suppen med ostebrødene og lidt. olivenolie. rosmarin. suppen til med salt, peber og citronsaft

Falsk foccacia m. rosmarin og havsalt

Nå, men det forhindrede mig ikke i at lave et foccacia brød til vores italienske aften i lørdags, for italiensk skulle det jo være
Simreret: Oksebov på italiensk

Simreret: Oksebov på italiensk

Hvide bønner kogt med rosmarin og olivenolie, mos af kartofler og rodfrugter, brød, salat – der er ikke meget, der ikke gør sig godt til
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vi spise den som en let hovedret med et rigtig godt stykke italienskbrød til. Denne ret lækre traditionelle italienske ret forkælede vi os selv med i går aftes
Focaccia

Focaccia

I går bagte vi et stort focaccia brød – Et lækkert italienskmadbrød med rosmarin og olivenolie. Opskrift på focaccia brød
Foccacia med mandler og basilikumsolie

Foccacia med mandler og basilikumsolie

italiensk hvedemel. Bag brødet i ca. olivenolie til pensling. Tilsæt salt og rør først durummel og rør dernæst hvedemel i dejen
Focaccia

Focaccia

Focaccia er nemlig et italienskbrød. Focaccia oftest fejlagtigt stavet F O C C A C I A – i hvert fald i Danmark, nok ikke i Italien, hvor brødet kommer fra
Rødbedefoccacia med gedeost

Rødbedefoccacia med gedeost

Bag brødet i ca. Drys med flagesalt og rosmarin. Tilsæt salt, kamutmel og durummel. 1 spsk groft salt. 150 g italiensk hvedemel. 2 spsk olivenolie. 1 spsk flagesalt
Pizza - made from scratch!

Pizza - made from scratch!

Mine favoritter er med chorizo og squash og med italienske kødboller. Man lader simpelthen stenen stå i ovnen, mens den varmer op, og når man putter pizzaerne i ovnen, bliver dejen ramt af en intens varme nedefra, der får brødet til at hæve bedre og giver sprød bund uden at brænde

Pappardelle med gorgonzolacreme

Enkel og nem ret som blot kræver en god gorgonzola, retten er hurtigt lavet og smager godt med en portion salat og lidt groft brød til
Frittata

Frittata

Frittata kan serveres med italienskbrød, f. Frittata er en italiensk omelet – nogen kalder det en æggekage
Ægte italiensk Porchetta

Ægte italiensk Porchetta

Opskriften er inspireret af Brødrene Price. olivenolie. salt og peber. Jeg har læææænge haft lyst til at lave en ægte italiensk porchetta
Italienske Madbrød

Italienske Madbrød

Det står jo en helt frit for hvad man gerne vil have oven på sit madbrød, men i denne her variant har jeg valgt at lægge  San Marzano tomat, tørret oregano, Olivenolie, salt og Provolone ost på bollerne, men du kan sagtens bruge en parmesan eller en gouda eller hvilken ost du foretrækker, eller selvfølgelig ingen ost overhovedet, der er mange muligheder
Hjemmebagte italienske grissini

Hjemmebagte italienske grissini

Jeg fik inspirationen til at lave grissini (italienskebrødstænger) på madfryd. Det giver i øvrigt et godt pift, hvis der tilsættes fx friskhakket rosmarin eller timian til dejen