Italiensk hovedret opskrifter

Italiensk tomatsalat – caprese

Italiensk tomatsalat – caprese

Italienere serverer traditionelt tomatsalaten  ’caprese’  som en antipasto, men den kan også bruges som en vegetarisk hovedret (secondo)
Gnocchi - en skøn italiensk specialitet

Gnocchi - en skøn italiensk specialitet

Denne rustikke ret af mel og kartofler passer både som forret og hovedret. Hvis du er til italiensk mad, så er en gang gnocchi ikke til at komme uden om
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vi spise den som en let hovedret med et rigtig godt stykke italiensk brød til. Denne ret lækre traditionelle italienske ret forkælede vi os selv med i går aftes
Pandekager med spinat

Pandekager med spinat

Kom alle ingredienser til dejen i en blender og blend dem til en tyktflydende dej. Lad dejen trække ½ - 1 time tid ved køkkentemperatur
Det veganske New York

Det veganske New York

Til hovedret fik jeg den fantastiske steg, du kan se på det midterste billede (og nederst i midten). Fem stjerner til hovedretten, og jeg spiste helt op
Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

Gratinerede artiskokker – carciofi gratinati

Italiensk påskemad. Den kan bruges enten som forret eller tilbehør til kød eller fisk – men fordi de smager så godt, kunne jeg egentlig sagtens spise en stor portion gratinerede artiskokker som en hovedret
From Italy with love....

From Italy with love....

Med fare for at gentage mig selv, så vil jeg gerne hylde det italienske køkken. Hovedretten var bestemt heller ikke at kimse ad
Dobbelt fødselsdagsfest

Dobbelt fødselsdagsfest

Lidt forskelligt italiensk nips, man kunne sidde længe over. Hovedretten var den gennemprøvede gryderet
Den store foodie andbefaling NYC

Den store foodie andbefaling NYC

Der fås selvfølgelig også traditionelle italienske retter. Til forret fik vi den lækreste cremede kokosmælksuppe med svampe og kylling, dernæst en salat og til hovedret henholdvis en red curry ret og pad thai
Nytårsdesserten 2015

Nytårsdesserten 2015

Isen købte jeg i Rema, som har de lækreste italienske is, Bologna. Den saftige hovedret Amarikansk oksemørbrad m
Tak-for-hjælp-med-terrassen-menu

Tak-for-hjælp-med-terrassen-menu

Efter modificerede opskrifter i “Italienske buffeter” af Marco Baudone, Tomas Tengby og Stefan Andersson samt “Moderne Mamma” af en masse forskellige mamma’er
Salat med klipfisk – insalata di baccalà

Salat med klipfisk – insalata di baccalà

I det italienske køkken bruges klipfisk i mange forskellige retter, som for eksempel denne enkle salat, der både kan spise som for- eller hovedret