mel eller olie til at drysse i skålen. Det var ved at være lidt tid siden at jeg sidst havde bagt et brød, og jeg tyede derfor til Rikke Grybergs fantastiske bog "Byens bedste brød og kager"
Start med at blande vand, surdej, gær, sirup, olie og salt. Brødtype. De her majsboller har lidt inspiration fra italiensk durum brød, hvor jeg bruger en blanding af durum og tipo 00 mel sammen med majsmelet. 5 dl vand - 10 gram gær - 1 spsk ahornsirup - 1 dl surdej - 1 spsk flagesalt eller 1/2 spsk groft salt - 400 gram tipo 00 hvedemel - 250 gram fin durummel - 150 gram majsmel - 2 spsk olivenolie - kan evt. 5 dl vand - 10 gram gær - 1 spsk ahornsirup - 1 dl surdej - 1 spsk flagesalt eller 1/2 spsk groft salt - 400 gram tipo 00 hvedemel - 250 gram fin durummel - 150 gram majsmel - 2 spsk olivenolie - kan evt
Vi spise den som en let hovedret med et rigtig godt stykke italienskbrød til. Denne ret lækre traditionelle italienske ret forkælede vi os selv med i går aftes
Den sidste salat, er den klassike italienske capresse salat med tomater, mozzarella og basilikum. En blandet salat blanding, cherrytomater og agurke skivet vendt i en olie/eddike dressing og pyntet med saltmandler
God italiensk pizza er der næsten ingenting der stikker. Derfor anskaffede vi os lavastenen, som simpelthen bare er noget kram, og som i øvrigt også kan bruges til at bage brød på
Vild italiensk æggekage. Ekstrajomfru olivenolie. Det er heller ikke ualmindeligt i Italien at lægge et stykke frittata i en flækket panino (lille brød) og spise den som en sandwich
Det samme gælder valnøddesalsaen, som også kan findes i køledisken i italienske supermarkeder lige ved siden af den klassiske basilikumpesto (pesto alla genovese)