Italienskinspireretkylling (ca. Et godt bud på noget, der er lidt lettere, men samtidig smager af en masse, kunne være den her italiensk inspirerede kylling, jeg lavede for en måneds tid siden
I denne opskrift er de krydretmed oregano - helt almindelig tørret oregano fra supermarkedet. Det vigtige når man laver kyllingefrikadeller er at krydre grundigt - ellers smager de ikke af ret mange
lidt grofthakket ost - gerne italiensk eller dansk. En anden - lidt mærkelig - topping, der går helt fantastisk til denne pizza medkylling og tangpesto, er en moden banan, skåret i små stykker
Lav en italiensk version med chorizo, hvidløg, chili, tomat og masser af frisk basilikum. Da spaghetti koges med bouillon og al fyldet, får det smag herfra, og når pastaen afgiver stivelse, bliver retten cremet og prikkes over i’et med parmesan
Kornotto er den sundhedspimpede men mindste lige så lækre storesøster til den italienske risotto. Det er comfort food på højt plan – og en superlækker og smagfuld retmed masser af saft, kraft og bid
Samtidig laves der forskellige salatvariationer over eksempelvis den italienskeret vitello tonnato (kalvekød med tunsauce) og den spanske mandelsuppe ajo blanco
Jeg har lidt en forkærlighed for Asien, og det gælder både kulturen, klimaet og især den asiatiske mad, der nok er mit favoritkøkken (tæt forfulgt af det indiske og italienske)
Jeg har også smagt det med svinekød, men jeg foretrækkerkylling. På billedet er rettenserveretmed råstegte kartofler og stuvede gulerødder og edamamebønner, men du kan sagtens vælge andet tilbehør
Ordet ’salsa’ betyder sovs på spansk – og i øvrigt også på italiensk. Salsa Taquera – En lidt mildere salsa lavet på kogte tomater og krydretmed chili, eddike og hvidløg
Italiensk mad er kendetegnet ved at det er simpelt, men smagfuldt og det gælder også denne ret. Det er en ovnstegt rosmarinkylling i en ølmarinade, serveret sammen med spinatfettuccine
Det var en paté af valnødder og linser serveretmed kiks og lidt grønt. Beyond Meat, som er finansieret af Bill Gates, laver de lækreste “kyllingestrimler”, som selv den mest skeptiske altspisende aldrig ville genkende som andet end kylling
Vi fik dem igen i går til en marineret nakkekotelet og grov kartoffelmos, men har også tidligere fået det til langtidsstegt, italienskinspireretkylling (opskriften på den kommer senere på bloggen)
Den var en parteretkylling i foliebakke, krydret og klar til at kyle i ovnen. Glaseret skinke. I hvert fald i byen, mens man på landet syntes, at det var noget kjøvenhavneri og stædigt blev ved med at kalde det for æggekage