Kog mandlerne et par minutter og smut dem derefter. Rist mandlerne 15 minutter ved 200 grader. 300 g hvedemel1 tsk bagepulver1/4 tsk fint salt200 g mandler (ikke smuttede). 200 g mandler (ikke smuttede)
Det er nemlig ultra sprøde italienske aflange småkager (også kaldet cantuccini) fyldt med forskellige lækre sager, og jeg har lavet dem en del gange som spiselig julegave eller værtindegave
Som nævnt findes der flere forskellige af den her slags italienskesmåkager. For at finde en så italiensk version som muligt slog jeg op i min italienske kogebog, Sølvskeen
Jeg smagte disse traditionelle italienskesmåkager første gang i den lille by Montaretto, hvor vi engang var til en alternativ vinsmagning med små vinproducenter, mens vi boede i Italien
De bedste brunkager / Panforte – italiensk konfektkage / Biscotti med appelsin, mandler og hvid chokolade / Julecookies med appelsin, mandler og mørk chokolade
Tag mandlerne af panden og læg dem på en tallerken til afkøling. 50 g mandler. 100 g mandelmel (eller malede mandler). 2) Hak mandlerne groft, og rist dem på en pande ved middel varme under omrøring, til de er gyldenbrune. 3) Bland mandelmel eller de malede mandlermed de øvrige tørre ingredienser. 4) Smuldr smøret i “melet” og saml dejen med perfect sød, mandelessens og æg. 5) Hak chokoladen mellemfint og tilsæt den sammen med de afkølede mandler. 6) Del dejen i to klumper, og lav to lange ruller på en bageplade med bagepapir. 7) Pensl rullerne med vand, og bag dem i ca 20 min på øverste rist, til de er gyldne på overfladen. 6) Del dejen i to klumper, og lav to lange ruller på en bageplade med bagepapir. 7) Pensl rullerne med vand, og bag dem i ca 20 min på øverste rist, til de er gyldne på overfladen
Sørg for at rør rundt i panden medmandler undervejs, så de ikke brænder på. Cantuccini, den dobbeltbagte småkage, er jeg aldeles glad for, især når den kombineres med kaffe
Jeg har i Italien set dem i mange varianter - de almindelige med hele mandler, men jeg har også set nogle med skovbær, nogle med chokolade og nogle med pistacienødder