Jævning uden mel eller fløde opskrifter

Mørbradgryde med ovnstegte kartofler

Mørbradgryde med ovnstegte kartofler

Maizena til jævning. Jeg lavede nogle panerede auberginer til, da den jo også skulle bruges, skiverne blev vendt i fuldkornsdurum-mel og stegt i rigeligt med olie
Kylling i karry med blomkålsris

Kylling i karry med blomkålsris

Maizena til jævning. Pastasalat med oliven, cherrytomat og hjemmelavet persille/mandel pesto. Bouillon grønsags eller hønse
Kalkun i sursød sovs

Kalkun i sursød sovs

Maizena til jævning. bouillon eller salt. Maizena til jævning. bouillon eller salt. 1 kalkunbryst (du kan også bruge kylllingebryst eller svinekød). 2 dl vand eller ananasjuice fra dåsen. 1 kalkunbryst (du kan også bruge kylllingebryst eller svinekød). 2 dl vand eller ananasjuice fra dåsen
Grønsags lasagne

Grønsags lasagne

Majsstivelse/vand til jævning. lasagne skifter du mellem pastaplader og sovsen og slutter af med mornaysaucen på toppen
Boller i karry

Boller i karry

Maizenamel til jævning. Løg hakkes groft i en foodprocessor, hvorefter kartoffelmel og kød tilsættes og farsen køres indtil den er glat og ensartet
Japansk oksekarry

Japansk oksekarry

Jævning/kuzueller fx majsstivelse (kan undlades). Karry mellem stærk. Et gammelt japansk husråd mod forstoppelse
Butterbean curry

Butterbean curry

Først skal porren svitses uden at tage farve, bare til den falder lidt sammen. Den kan spises som suppe, som en lækker sovs til ris eller bare nydes som den er
Pandekager med koldskål

Pandekager med koldskål

Pisk hvedemel, koldskål og mælk til en jævning. Hos os blev det til et sammensurium af marmelade, flødeskum, creme fraiche og mit nyeste hit – chokoladepålæg lavet på kikærter
Saftig langtidsstegt andesteg i Römertopf

Saftig langtidsstegt andesteg i Römertopf

kogende vand, kulør, jævning, andefond. Dup anden tør og drys den med salt indeni og udenpå. Herefter skrues temperaturen op til 175 grader varmluft i en ½ time og herefter 200 grader varmluft den sidste halve time uden låg
Farverig pastaret

Farverig pastaret

Tilsæt blandingen og kog op indtil jævningen bliver en god sauce. ½ dl plantemælk fx soja- eller ris-drik
Rødvins-ragout

Rødvins-ragout

Til sidst røres jævningen af kartoffelmel sammen med ½ dl vand, og retten småsimrer til den tykner. *hvis du ikke kan finde Anamma fileterne (jeg køber dem selv i Ren Kost i Århus) kan du anvende Veef fra Astrid Och Aporna, The Filet fra Oumph (kan købes i Føtex og Bilka), eller du kan bruge dine favoritsvampe, f
orientalske bladbeder i kokoscreme

orientalske bladbeder i kokoscreme

Rør jævningen i grøntsagerne og lad det tykne. Bladbeder spises næsten altid på samme måde som spinat, dvs som fyld i en lasagne eller tærte – eller vendt i lidt olie og spist som tilbehør
Mormors hyldebærsuppe

Mormors hyldebærsuppe

Server suppen varm med dine yndlingstoppings – creme fraiche, flødeskum, æbletern, tvebakker, skorper, müsliknas, nøddecrunch, kammerjunkere eller hvad du bedst kan lide
Pasta a la carbonara med spidskål

Pasta a la carbonara med spidskål

Varm 4 dl mælk i en gryde og pisk jævningen i. 1 potte kørvel, purløg eller persille. Halver kålen, fjern stokken og de yderste blade