Det smager rgitig godt med hindbær eller jordbærikoldskålen. Og da der lige nu er sæson for både hindbær og jordbær, så det er nu der skal smovses ifriske, danske bær
Det vist noget vi alle gælder os til når det bliver sommer, udover jordbær med fløde. Jeg er vild med den gammeldags koldskål som er med æggeblommer og kærnemælk, som min mor også altid plejer at lave den
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. I. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. H. j. e. m. l. a. v. t. k. o. d. s. å. S. r. n. æ. g. f. p. ø. b. u. L. y. ,. O. 4. 1. 5. ½. R. F. B. T. K. E
Sommer er for mit vedkommende ensbetydende med koldskål og danske jordbær. Den klassiskekoldskål er typisk lavet med en masse sukker og fede mælkeprodukter, som kærnemælk og tykmælk
Anret koldskåleni små glas eller skåle. Pisk fløden stiv med sukkeret og vend den i kærnemælken. Drys brødskiverne med kanelsukker, rist dem gyldne og sprøde i ovnen og server dem tilkoldskålen
Server sammen med firske danske jordbær og gode kammerjunker. Der er mange forskelligemeninger om, hvordan koldskål skal laves, men jeg foretrækker den altså med vanille, citron og ren kærnemælk (ikke med tykmælk, som nogen bruger)
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. I. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. N. u. h. v. o. r. e. j. t. s. å. d. l. g. ,. n. a. m. y. p. S. f. b. æ. k. T. G. E. R. ø. K. A. D. ). (. U. 1. 3. 8. /. 4. -. B. e l
Man kan pifte sådan en koldskållidt om med søde jordbær og myntesukker hvis man har lyst til det, og imponere gæsterne med en lille dessert efter grillmaden
Koldskålen kan spises med frisk frugt og den kan piftes op med blendede jordbær. I sommervarmen er koldskål en dejligforfriskende dessert, som er meget men at lave selv
Koldskål med friskejordbær. eks med kammerjunkere eller jordbær på. Det er måske ikke højsæson, for koldskållige nu, men en god undskyldning for, at drømme sig mod lunere tider