Ost, Yoghurt og Cremefraiche - Ny e-bog - helt uden mælk!
Indhold Gæring og fermentering 8 Udstyr 9 Kom godt i gang 10 Umami smag 10 Nødder og frø 12 Syrning af ost og yoghurt 13 Fortykningsmidler 14 Andre specielle ingredienser 16 Produkter med kokos 16 Diverse pulvere og meltyper 16 Tørrede bær 17 Frø og nødder 17 Kakao 17 Sødemidler 18 Erstatning af sødemidler 19 Mælkeerstatninger 20 Vegetabilsk ’mælk’ 22 Et hav af muligheder 22 Vegetabilsk ’ost’ og erstatninger 23 Cashew-/hampefrødrik 24’Smør’ 26 Smagstilsætninger 26 Hjemmelavet ghee 28 Lidt om kokosmælk 30 Vegetabilsk ’fløde’ 31’Flødeskum’ 31’Fløde’ 31 Kokosflødeskum 32 Jordbærflødeskum 32 Vaniljecreme 34 Cashewcreme 34 Nødde’fløde’ 36 Kaffe’fløde’ med vanilje 36 Kaffe’fløde’ med hasselnødder 37 Ristede hasselnødder 37 Madlavnings’fløde’ 38 Kondenseret kokosmælk 39’Kærnemælk’ 39 Starterkultur korn 40 Starterkultur mælkesyrebakterier 40’Yoghurt’ med husblas 42 Mælkesyrebakterier 42’Yoghurt’ med agar agar 44’Yoghurt’ med fortykningsmidler 45 Cremefraiche 45 Cashew’yoghurt’ 46 Drikke’yoghurt’ 48 Hurtiglavet frisk ’yoghurt’ 50 Hurtiglavet syrlig ’yoghurt’ 52 Tzatziki 52’Cremefraiche’ på tre måder 54 Kold kartoffelsalat 56 Skære’ost’ 58 Nødde’ost’ 60 Cashewsmøre’ost’ 62 Mascarpone til Tiramiso 62 Fastere smøre’ost’ 62 Solsikkesmøre’ost’ 63 Blød Gruyére 64 Gruyére ’ost’ i skiver 65’Oste’ fondue 66 Basis cashewnødde’ost’ 68 Blød ’ost’ a la gedeost 70Dild og hvidløgs’ost’ 72 Urte’ost’ 73 Figen og valnødde’ost’ 74 Jule’ost’ 75 Cashew-’oste’creme 76 Skæreost 76 Mild smelte’ost’ 78 Mozzarella med yoghurt 80 Mozzarella med starterkultur 82Smeltemozzarella 84 Tomat-’Mozzarella’-salat 86’Feta’ 87 Ristede cashewnødder 87 Græskarkerne-’parmesan’-drys 88 Ricotta’ost’
Det Mælkefri Køkken